Bewoners Melrose Place krijgen Sleutel

Zoetemeer – Op Dinsdag 1 mei overhandigen wethouder Taco Kuiper (wonen) en de heer van Casteren (CasTet B.V.) de sleutels aan de bewoners van Melrose place. Melrose Place is de nieuwe naam voor het studentenhuis aan de Du Meelaan596.

Totstandkoming

Zowel de totstandkoming als het ontwerp van deze studentenwoningen is bijzonder. Het waren voorheen namelijk kantoorruimtes. Deze zijn verbouwd tot betaalbare maar toch zelfstandige studentenwoningen. De bewoners beschikken over een grote kamer met eigen wastafel, maar delen de  woonkamer met keuken en sanitair. Een dergelijk ontwerp is uniek in Zoetermeer. Daarnaast lag bij het ontwerp de nadruk op milieubewustzijn. Zo wordt regenwater hergebruikt voor de toiletten en de wasmachines en wordt energieverbruik per woonruimte geregistreerd, zodat besparing loont.

1,5 jaar

Dit project is van idee tot oplevering gerealiseerd in 1,5 jaar. Dhr. Van Casteren opperde begin 2017 het idee van de transformatie bij wethouder Kuiper. De wethouder was enthousiast en in juli vond de vergunningaanvraag plaats. Na de verlening in oktober 2017 werd de website www.kamerinzoetermeer.nl geïntroduceerd en de eerste aanmelding was al snel een feit. Momenteel zijn alle woonruimtes verhuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio