12.3 C
De Bilt

Bezoek deze zomer de expositie NATUURLIJK SAMEN in Delft

Vrijdag 7 juli opende Frank van Vliet, wethouder Klimaat, Cultuur en Openbare ruimte, de expositie NATUURLIJK SAMEN van Stichting Groenkracht. Dit deed hij door ten overstaan van de vele aanwezigen een vogelhuisje vakkundig aan de houten buitenwand van de expositie te spijkeren: “Groenkracht is super belangrijk voor de stad. Jullie zijn bij uitstek een partij die invulling geeft aan groen in Delft.” De expositie is onderdeel van het 10-jarig jubileum van Groenkracht en nog de gehele zomer te bezoeken in het Stadskantoor van Delft.

Expositie NATUURLIJK SAMEN

De expositie van Stichting Groenkracht geeft bewoners en initiatieven in Delft handvaten om samen aan de slag te gaan met eetbaar groen in de eigen omgeving. Denk aan fruitbomen of -struiken in je wijk of de aanleg van een nieuwe buurttuin. “Er is veel mogelijk maar soms weet je niet goed waar je moet beginnen of aankloppen”, geeft Esmeralda van Tuinen aan. “Stichting Groenkracht kan hier meer advies bij geven of bij helpen.” 

Je kunt de expositie nog t/m 31 augustus bezoeken in het Stadskantoor, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Prijsvraag: Jouw nieuwe groene idee

De tentoonstelling vormt tevens het startpunt van een prijsvraag die Delftenaren oproept om hun eigen groene idee in te sturen. De winnaar krijgt hulp en ondersteuning van zowel Stichting Groenkracht als de Gemeente Delft bij het aanleggen van het nieuwe groene project! Heb jij een groen idee voor jouw buurt, zoals een voedselbos, wormenhotel of buurttuin? Smeekt dat betegelde stuk in jouw wijk erom om vergroend te worden? Doe dan mee aan de prijsvraag en stuur jouw groene plan op! 

Meer informatie over de prijsvraag vind je via de website van Groenkracht

Groene activiteiten

Naast de expositie en de prijsvraag viert Groenkracht het 10-jarig jubileum ook met een activiteitenprogramma na de zomer. Zet het alvast in je agenda: op zaterdag 23 en zondag 24 september staat de stad bol van groene activiteiten! Het programma wordt na de zomer bekend gemaakt via de kanalen van Stichting Groenkracht. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio