15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Bouw gymzaal Burmanlaan gestart!

Wassenaar – In aanwezigheid van de kinderen van groep 6 van de St. Jozefschool is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe gymzaal aan de Burmanlaan. De nieuwe gymzaal is volledig energieneutraal en voldoet aan alle sportieve wensen. De Nutsschool en de St. Jozefschool worden de vaste gebruikers van het nieuwe gebouw.

Bouw eigen gymzaal

“Nooit meer zo ver fietsen”, “een coole gymzaal met nieuwe spullen”. Zo maar wat opmerkingen van de kinderen bij het formele startsein van de bouw van de nieuwe gymzaal.
Jos Dohle, directeur van de St. Jozefschool is uiteraard erg blij met de komst van de gymzaal. “De kinderen van de lage groepen gaan nu met de bus naar de gymzaal van de Baptistschool, de hogere groepen fietsen met elkaar. Wanneer de nieuwe zaal klaar is, kunnen we weer lopen. Wel zo gezond en veilig. De kinderen kijken erg uit naar hun eigen gymzaal.”


Wethouder Schokker voegt hieraan toe: “ik ben heel blij dat de bouwplaats is geopend. Het is fijn dat de kinderen van de Jozef– en de Nutsschool weer een eigen gymzaal hebben. Ik ben er ook trots op dat deze gymzaal volledig duurzaam wordt. Bovendien is er sprake van een zeer innovatief concept. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouw.”

Duurzaam en innovatief

Het terrein aan de Burmanlaan waar de voormalige gymzaal van de Nutsschool en de St. Jozefschool stond, is kaal gemaakt en wordt rijp gemaakt voor de werkzaamheden. Hier komt een moderne en duurzame gymzaal voor de beide scholen en andere sportverenigingen. Duurzaam omdat het gebouw volledig energieneutraal wordt. Modern omdat de zaal een ‘beweegbox’ bevat waarbij de vloer flexibel indeelbaar is en zo efficiënt voor verschillende sporten gebruikt kan worden. Daarnaast is de zaal onder andere voorzien van interactieve wandprojectie.

De gemeenteraad heeft in 2019 met de bouw van de nieuwe gymzaal ingestemd en heeft hier een bedrag van
1.5 miljoen voor uitgetrokken. Naar verwachting is de gymzaal in het voorjaar van 2022 gereed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio