15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bredere terrassen in de Kerkstraat

Voorburg – Inwoners en bezoekers kunnen deze zomer weer genieten van de uitgebreide terrassen in de Kerkstraat. Tot 1 november krijgen ondernemers de ruimte om ’s avonds de terrassen voor hun restaurant te verbreden. Om dit jaarlijks mogelijk te maken heeft het college een verkeersbesluit genomen voor de periode van 1 april tot en met 31 oktober. Fietsers mogen overdag tot 17:00 uur door de Kerkstraat rijden en kunnen daarna de route via de Vlietstraat nemen. De Kerkstraat blijft toegankelijk voor nooddiensten, wandelaars en mensen die met de fiets aan de hand lopen.

Bredere terrassen

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Het terras draagt bij aan een levendige en gezellige sfeer. De uitbreidingsmogelijkheid voor de terrassen biedt ondernemers kansen en is leuk voor inwoners. Zo maken we met elkaar een bruisend Huygenskwartier.”

Participatie

Met het nieuwe terrasbeleid van 2023 wil de gemeente ondernemers blijvend meer ruimte voor hun terras geven. De gemeente heeft zowel bewoners als ondernemers uit de Kerkstraat benaderd voor een enquête, omdat een verkeersafsluiting tussen 17:00 en 24:00 uur nodig is om de uitbreiding van de terrassen mogelijk te maken. Met het verkeersbesluit voor de Kerkstraat zorgt de gemeente voor de veiligheid van voetgangers, horecabezoekers en horecapersoneel als er een terras in de straat is. Het verkeersbesluit ligt zes weken ter inzage op het gemeentehuis of is online via de website www.overheid.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio