7.2 C
De Bilt

BuitenGewoon nieuwe naam van The Culture!

Delft – Op zaterdag 24 september onthulde wethouder Karin Schrederhof van Delft de nieuwe naam van het wijkcentrum aan de Mozartlaan 670: Buitengewoon. Dit gebeurde tijdens een feestelijke Burendag in de wijk Buitenhof. De naam werd geselecteerd uit meer dan 70 inzendingen van wijkbewoners. De twee winnaars die de nieuwe naam aandroegen wonnen beide een boodschappentegoed van € 100,-. 

Onthulling BuitenGewoon

Wethouder Schrederhof maakte de nieuwe naam BuitenGewoon bekend door een grote banner te onthullen. De banner is de afgelopen weken gemaakt door jongeren uit de wijk, samen met kunstenaar Roelof Schierbeek. Het resultaat is een prachtig doek dat een mooie plek krijgt bij het wijkcentrum. 

BuitenGewoon markeert nieuwe start

De prijsvraag voor de nieuwe naam werd uitgeschreven door de organisaties CanIDream, Cultuurhuis Delft, Delft voor Elkaar en Rode Feniks. In juni 2021 verhuisden deze partijen naar het wijkcentrum aan de Mozartlaan en organiseerden ze als eerste grote gezamenlijke activiteit een succesvolle Burendag. Nu, precies een jaar later, was het tijd voor een frisse nieuwe naam. “De naam BuitenGewoon markeert een nieuwe start voor het wijkcentrum met een vernieuwd programma voor en door de wijk”, aldus Angela Kok van Cultuurhuis Delft. 

Burendag 2022

Naast de onthulling van de nieuwe naam was Burendag weer ouderwets gezellig voor jong en oud! Er was theaterles, een kickboks clinic, een workshop weven en een tafeltennis tournooi. De midddag werd muzikaal omlijst door live optredens van 015 on Stage en Open Studio Delft. 

Voor en door de wijk

Heb jij een idee voor een activiteit of evenement in wijkcentrum BuitenGewoon? Neem dan contact op met één van de organisaties, ze komen graag met je in gesprek. Samen maken we de wijk nog mooier!

Over CanIDream

CanIDream is een sociaal-culturele instelling en heeft als doel om met behulp van sport, cultuur en techniek het zelfvertrouwen, de zelfexpressie en de zelfredzaamheid van jongeren in de kwetsbare tienerjaren te vergroten.

Over Cultuurhuis Delft

Het Cultuurhuis Delft brengt mensen bij elkaar. Waar mensen samenkomen gebeurt iets. Daar draait het om bij een Cultuurhuis. Onze activiteiten zijn cultureel, creatief, educatief en informatief, voor jong en oud. We hebben locaties in Buitenhof en Voorhof.

Over Delft voor Elkaar 

Delft voor Elkaar is een samenwerkingsverband van zorg-, sport- en welzijnspartijen in Delft. Delft voor Elkaar heeft haar roots in de gemeente, staat in direct contact met alle bewoners en kent alle ins en outs van de stad.

Over de Rode Feniks

De Rode Feniks is de enige stichting in de wijk die volledig gerund wordt door bewoners uit de Buitenhof. Ze organiseren allerlei activiteiten door het jaar heen, zoals het lentefeest en Halloween. Ook organiseren ze elke week huiswerkbegeleiding. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio