1.6 C
De Bilt

Camera’s op de Escamplaan volgende week operationeel

Vanaf maandag 26 februari 2024 gaan de camera’s op de Escamplaan in Den Haag (naast het HagaZiekenhuis) aan. De camera’s vervangen de pollers die in het verleden werden aangereden. Op dit deel van de Escamplaan geldt sinds 2021 een doorrijverbod. De lijnbus en voertuigen van nood- en hulpdiensten mogen hier wel doorrijden. De eerste weken krijgen overtreders nog een waarschuwing, daarna kunnen ze rekenen op een bekeuring.

In het verleden zijn er veelvuldig ongelukken gebeurd omdat er tegen de pollers werd aangereden. Daarom heeft de gemeente besloten om de pollers voor camera’s te vervangen. Alleen lijnbussen en voertuigen van de nood- en hulpdiensten mogen zich verplaatsen over deze weg. De camera’s moeten ervoor zorgen dat er geen ander verkeer over de busbaan rijdt.

Bekeuring

De camera’s kunnen kentekens herkennen. Verkeer dat er niet mag rijden krijgt straks een bekeuring van € 120. 

Escamplaan eerste locatie in Den Haag met camera handhaving

De gemeente wil in de hele stad, waar dat kan, pollers vervangen door camera’s. Dit om te voorkomen dat er auto’s rijden waar dit niet mag. De pollers op de Escamplaan zijn nu als eerste vervangen door camera’s. Zo doen we ervaring op met deze vorm van handhaving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio