18 C
De Bilt

Campagne om de druk op de acute zorg te verminderen van start in regio Hollands Midden

Vaak wordt onnodig gebruik gemaakt van 112 of de huisartsenspoedpost, terwijl er alternatieven beschikbaar zijn. Partijen in de acute zorg werken samen om inwoners van Hollands Midden beter te informeren over het kiezen van de juiste acute zorg. Hecht RAV Hollands Midden neemt ook deel aan deze campagne en verspreidt informatie via sociale media.

Campagne om te helpen bij maken juiste keuzes bij spoedzorg

Er zijn namelijk meer opties dan alleen het bellen van de spoeddiensten. Soms is het raadplegen van online informatie op thuisarts.nl voldoende. Ook kan wachten tot de volgende werkdag om een afspraak te maken bij de eigen huisarts een passendere oplossing zijn. Onnodig gebruik maken van de spoedeisende hulpdiensten zorgt voor langere wachttijden en overbelasting van de zorg. De campagne heeft als doel mensen te helpen bij het maken van de juiste keuze, met speciale aandacht voor groepen die zich vaker dan gemiddeld tot spoedzorg wenden. Minister Kuipers van VWS benadrukt het belang van het verminderen van de druk op de acute zorg en het bevorderen van gepast gebruik.

De publiekscampagne is ontwikkeld in samenwerking met de LHV, InEen, Ambulancezorg Nederland en NVSHA, en wordt ondersteund door het ministerie van VWS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio