CDA Wassenaar wil belasting op entree Duinrell heffen

Wassenaar – Als het aan de CDA van Wassenaar ligt dan mogen bezoekers van Duinrell straks meer gaan betalen om binnen te komen. Hiermee wil het CDA de gemeentekas spekken in de hoop zo een half miljoen euro te vangen.

Vermakelijkheidsretributie is gewoon belasting

Het CDA heeft vermakelijkheidsretributie in hun verkiezingsprogramma opgenomen voor het pretpark. Dit betekend dat je meer moet betalen voor je entreekaartje van Duinrell. De vermakelijkheidsretributie is eigenlijk een ‘plezierbelasting’.

Aanpak verkeerssituatie rond Duinrell

Als de plannen doorgaan dan kunnen er volgens het CDA verschillende verkeerstechnische problemen rondom het park aangepakt worden. De belasting zal ongeveer 50 cent per kaartje bedragen en dat levert dan toch weer een half miljoen euro extra op. Dat vertelde het CDA aan de Telegraaf.

Duinrell wel in gesprek

Het park gaat wel in gesprek met het CDA, om te kijken hoe geschetste problemen kunnen worden aangepakt,  zonder bezoekers meer te laten betalen voor hun entreekaartje woordvoerder heb gezegd We willen een park zijn dat toegankelijk moet blijven voor een zo breed mogelijk publiek, luidt de verklaring. Om die reden gaan we in gesprek met het CDA.

© Regio Online

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img