15.1 C
De Bilt

Centrum Voorschoten: meedenken over de toekomst door inwoners

Het centrum als huiskamer van Voorschoten. Wat is daarvoor nodig? Vorige jaar startte de gemeente met het ontwikkelen van een ruimtelijke visie voor het centrum: de ontwikkelvisie. Woensdag 22 maart gaan wij graag met een brede groep belanghebbenden en belangstellenden in gesprek over de eerste schetsen.

De gemeente Voorschoten wil zorgen dat het centrum een plek is waar inwoners, ondernemers en bezoekers graag komen. Waar leuke, kleinschalige evenementen plaatsvinden. En waar ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen, zoals betaalbare woningen, extra culturele functies of desgewenst kleinschalige kantoren.

Centrum bruisend houden

“Voorschoten heeft een prachtig centrum”, weet wethouder Paul de Bruijn. “Denk alleen al aan de schilderachtige Voorstraat met Hollandse lindes of de gerestaureerde Dorpskerk. We hebben een eigen museum, leuke winkels, een ijssalon, enzovoorts. Tegelijk zien we dat er het nodige moet gebeuren. Willen we ons centrum bruisend houden, dan moeten we investeren in woonruimte, ontspanning en een klimaat om te ondernemen.”

Afgelopen zomer sprak de gemeente op de vrijdagmarkt met enkele tientallen inwoners over de binnenstad. Wij vroegen naar uw ideeën en wat u belangrijk vindt. Ook spraken we bijvoorbeeld ondernemersverenigingen en vastgoedeigenaren. Vervolgens vroegen wij stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons om met al deze ideeën en wensen een plan voor het centrum te maken: de ontwikkelvisie.

Benieuwd naar uw aanvullingen

Nu gaan wij graag met u in gesprek over de eerste schetsen voor de ontwikkelvisie. We laten u zien op welke manier de binnenstad de huiskamer van Voorschoten kan worden, wat daarvoor moet gebeuren en hoe wij uw ideeën een plaats hebben gegeven. Maar de ontwikkelvisie is nog niet af. Wij zijn benieuwd naar uw aanvullingen, zodat we de visie nog beter kunnen maken. Samen met u scherpen we de visie verder aan.

Mogen wij opnieuw op u rekenen? Wij ontvangen u graag op woensdag 22 maart om 19.30 uur in de Kruispuntkerk. De bijeenkomst duurt tot circa 21.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden. Bent u verhinderd, maar wordt u wel graag op de hoogte gehouden van de ontwikkelvisie? Neem contact op met projectleider Kees Bulthuis via telefoonnummer 14071 of stuur een e-mail aan centrum@voorschoten.nl. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio