16.2 C
De Bilt

Circle Lab: nieuw ondernemersprogramma voor circulaire economie in Delft

Delft maakt werk van het hergebruiken van materialen of het repareren en delen van spullen met het gloednieuwe Circle Lab. Dit ondernemersprogramma biedt ondersteuning bij het waarmaken van duurzame initiatieven en ondernemingen.

Deelnemers krijgen steun om hun droom structuur te geven en stapsgewijs uit te werken. Ze kunnen hun onderneming laten groeien of ontwikkelen een nieuw idee binnen het programma. Het programma richt zich op de circulaire economie. Dat wil zeggen: minder gebruik van grondstoffen, het voorkomen van afval en het gebruiken van reststromen. Circle Lab biedt een leerzaam programma vol workshops, netwerkmomenten en de kans om te leren van gelijkgestemden. Ook krijgen deelnemers toegang tot werk- en maakruimte.

Voor wie is Circle Lab

Circle Lab is er voor iedereen die woont in de regio Delft en een passie heeft voor duurzaamheid. Of je nu deel uitmaakt van een MKB, een bewonersinitiatief, of een individu bent met een goed idee.

Maaike Zwart, wethouder duurzaamheid bij de gemeente Delft roept ondernemers op om vooral deel te nemen: “Delft wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat kan de gemeente niet alleen, daar hebben we iedereen in de stad bij nodig. Nieuwe ondernemers en nieuwe initiatieven die laten zien dat het anders kan zijn daarbij belangrijk. Met Circle Lab willen we circulaire ideeën, vaag of concreet, de kans geven om zich verder te ontwikkelen.”

Start en inschrijving

Het programma start in april en wordt afgesloten met het Circular Showdown Event in september. Inschrijven kan tot 12 maart via www.newfuturelab.nl/circle. Gezien de beperkte plaatsen voor het programma wordt geïnteresseerden aangeraden zich tijdig aan te melden.

Eerste aanmelding

De Delftse Hester van der Scheer, oprichter van HESTAS, doet mee aan deze eerste editie van Circle Lab met haar circulaire onderneming. Ze maakt tassen en andere producten van oude materialen zoals banners, vlaggen, kleding, leren meubels en autogordels. Nu haar bedrijf steeds meer naamsbekendheid krijgt, komen er voor Hester nieuwe uitdagingen op haar pad.

Hester kijkt uit naar haar deelname aan het ondernemersprogramma: “Samen met de ondernemers van het Circle Lab wil ik onderzoeken hoe ik de verkoop goed kan organiseren, maar ook op welke manier ik grotere aantallen kan produceren en welke samenwerking met andere (sociale) ondernemers mogelijk is.”

Initiatiefnemers

Circle Lab is een initiatief van de energieke broedplaats New Future Lab. Het programma wordt gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Delft om de transitie naar een circulaire economie in de regio Delft te versnellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio