11.9 C
De Bilt

Comité van Aanbeveling voor verbouwing Prinsenhof benoemd

Delft– Ter ondersteuning van de wervingscampagne voor de verbouwing en vernieuwing van Museum Prinsenhof Delft is een Comité van Aanbeveling benoemd. De gemeente en Museum Prinsenhof Delft hechten veel waarde aan het Comité. Zij zijn ervan overtuigd dat met dit Comité het uiteindelijke doel een stap dichterbij komt: het maken van een aantrekkelijk en eigentijds museum voor iedereen, met versterking van het monumentale karakter.

Museum Prinsenhof Delft gaat – zo’n 70 jaar na de laatste grote restauratie – verbouwen en vernieuwen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt: “Het Prinsenhof is door zijn rijke historie een van de belangrijkste monumenten voor Delft en is ook een nationaal Top 100-monument. Dit gebouw vertelt het verhaal van Delft en ons nationale verhaal. We zijn ontzettend trots en dankbaar dat de leden van het Comité het Prinsenhof een warm hart toedragen en zich willen verbinden aan dit bijzondere project. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met hun steun het Prinsenhof in een nieuw licht kunnen zetten bij geïnteresseerden.”

Leden Comité van Aanbeveling

Het comitéis van grote toegevoegde waarde voor de zichtbaarheid en het draagvlak van de verbouwing. De leden hebben een achtergrond in de politiek, de cultuur of de zakelijke wereld, allen met een grote staat van dienst en vaak met een directe binding met Delft. Het Comité van Aanbeveling bestaat uit de volgende leden:

Marja van Bijsterveldt, Burgemeester van Delft en voorzitter van het Comité van Aanbeveling

Tijo Collot d’ Escury, Partner bij RolandBerger

Taco Dibbits, Hoofddirecteur Rijksmuseum

Tim van der Hagen, Rector Magnificus TU Delft

Carina Hilders, Directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis

Frits van Oostrom, Universiteitshoogleraar (UU) en historisch letterkundige

Erik Oostwegel, CEO Royal HaskoningDHV

Alexander Pechtold, Directeur CBR

Sheila Sitalsing, Schrijver en journalist

Glenn H.S. Weisz, Directeur-bestuurder CANIDREAM

Eerste bijeenkomst

Tijdens de eerste bijeenkomst van het Comité van Aanbeveling maakten de leden een rondgang door het museum en bekeken de verbouwingsplannen. Tijdens de bijeenkomst onderstreepten de leden nogmaals het belang van de vernieuwing van het Prinsenhof. Ze gaven aan met een open en positief kritische blik mee te zullen kijken en te denken.

Werven fondsen en subsidies

De kosten voor de verbouwing en vernieuwing zijn geraamd op € 38 miljoen. De gemeente Delft stelt € 18 miljoen beschikbaar om het monument in goede staat te brengen en voor het nageslacht te bewaren. De familie Vlek schenkt € 10 miljoen om de museale functie van het Prinsenhof te garanderen. De overige financiering moet uit aanvullende fondsen en subsidies komen.

Naar een definitief ontwerp

Eind november is het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de gemeenteraad en tijdens een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde Delftenaren. Het museum wordt beter toegankelijk, duurzaam en krijgt een nieuwe entree. Luiken gaan open en er komt meer daglicht binnen, zodat bezoekers beter zicht krijgen op het monument en de stad.

Inmiddels is het ontwerpteam aan de slag met het definitief ontwerp. Naar verwachting is dit in het najaar van 2023 klaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio