13.3 C
De Bilt

Dag van het Kasteel 2024: de Pinksterweekendeditie

Van 17 tot 20 mei 2024 hebben Kastelen in Nederland de deuren geopend van hun kasteel en buitenplaatsen voor het publiek. Voor het eerst vond dit evenement plaats rond de Pinksterdagen. Dit jaar stond het thema ‘Aan Tafel!’ centraal, waarbij de eetculturen door de eeuwen heen werden belicht. Bezoekers konden genieten van rondleidingen, tentoonstellingen en speciale activiteiten die de geschiedenis en architectuur van deze erfgoederen tot leven brengen. Wethouder Cultureel Erfgoed, Ronald Zoutendijk was aanwezig bij een van de rondleidingen.

Rondleiding bij Raadhuis De Paauw

Op tweede pinksterdag 20 mei kon worden deelgenomen aan een rondleiding rondom Raadhuis De Paauw in Wassenaar. Tijdens de 45 minuten durende wandeling, die startte om 12.00, 13.00 en 14.00 uur, werden bezoekers meegenomen in de rijke geschiedenis van De Paauw, de zichtlijnen en de recente restauratie van de buitenzijde. Ook wethouder Cultureel Erfgoed, Ronald Zoutendijk, liep mee met een van de drie rondleidingen.

Dag van het Kasteel

“Ik ben vereerd om op mijn eigen locatie, waar ik werk, zo’n mooie rondleiding te krijgen tijdens de Dag van het Kasteel. Ik wist al veel van dit stuk erfgoed, maar toch waren er nog dingen die ik niet wist. Zo werd ik geattendeerd op de prachtige figuren van een pauw in de lantaarns. Rondleidster Sylvia Mol liet oude foto’s zien van de toenmalige inrichting van Raadhuis De Paauw, die ik nog niet eerder had gezien. Kortom, alle reden om volgend jaar weer deel te nemen aan de Dag van het Kasteel!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio