14.5 C
De Bilt

De Lozerlaan in Den Haag krijgt nieuw asfalt

De gemeente Den Haag gaat werkzaamheden uitvoeren aan de Lozerlaan. Het asfalt is in slechte staat en om de verkeersveiligheid te waarborgen wordt het asfalt vervangen. De Lozerlaan wordt vanaf zondagavond 3 september afgesloten. De werkzaamheden starten op maandag 4 september en duren tot en met vrijdagmiddag 15 september. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid.

Omleidingen voor De Lozerlaan

Weggebruikers moeten omleidingen volgen en rekening houden met extra reistijd en drukte. Via borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Voetgangers

Aan kant van de woonwijken Dreven, Zijden en Venen wordt het voetpad tijdelijk gebruikt als fietspad. Voetgangers kunnen daarom alleen het voetpad aan de kant van De Uithof gebruiken.

(Brom)fietsers

Het fietspad aan de kant van De Uithof wordt afgesloten voor (brom)fietsers. (Brom)fietsers richting de Erasmusweg kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad in beide richtingen aan de kant van de woonwijken Dreven, Zijden en Venen. 

Openbaar vervoer

HTM-buslijn 25 rijdt van maandag 4 tot en met zondag 15 september een andere route. Bus 25 stopt niet bij de halten Lozerlaan, Erasmusweg, Melis Stokelaan, Randveen en Beresteinlaan. Volg het reisadvies van HTM op www.htm.nl/omleidingen-verstoringen.

Omleidingskaart Lozerlaan
Omleidingskaart Lozerlaan – Foto: © Google Streetview

Automobilisten

• Het verkeer vanaf de snelweg A4 richting Kijkduin wordt omgeleid via de Wippolderlaan, Veilingroute, Westlandroute, Burgemeester Elsenweg en Nieuweweg.

• Het verkeer vanaf de Wippolderlaan en Erasmusweg wordt omgeleid via de Poeldijkseweg, Wateringseweg, Jan Barendselaan, Voorstraat en Nieuweweg.

• Het verkeer vanaf de Prinses Beatrixlaan rijdt om via de Middachtenweg, Erasmusweg (S105), Loevesteinlaan, Meppelweg, Dedemsvaartweg en Escamplaan.

• Het verkeer vanaf Kijkduin naar de snelweg A4 via de Lozerlaan en Escamplaan wordt omgeleid via de Nieuweweg, Burgemeester Elsenweg, Westlandroute, Veilingroute en Wippolderlaan.

Korte periode van werkzaamheden

De werkzaamheden worden in een zo kort mogelijke periode uitgevoerd om langdurige overlast te voorkomen. Om de werkzaamheden te versnellen wordt op gezette tijden soms ook ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. Directe omwonenden en ondernemers worden middels een brief nader geïnformeerd over de werkzaamheden. De werkzaamheden starten op maandag 4 september en duren tot en met vrijdagmiddag 15 september. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Lozerlaan vindt u op de website bereikbarestad.denhaag.nl/werkzaamheden/lozerlaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio