1.5 C
De Bilt

De NS start met proef betalen met je pinpas

Leiden/ Den Haag – Sinds vandaag kunnen reizigers zich aanmelden voor een proef van de NS. De NS start over twee weken met deze proef op het traject Den Haag – Leiden Centraal. Hierbij kunnen reizigers met hun pinpas betalen voor hun reis via de OV-chipkaart poortjes.

Doel van de proef​

Voor een eventuele landelijke invoering van reizen met de betaalkaart, zijn ingrijpende aanpassingen nodig bij alle vervoersbedrijven, Translink en alle banken. Vanwege de verschillende concessiegebieden zal dat stapsgewijs gebeuren. In deze proef wordt de techniek eerst zorgvuldig getest. Daarnaast worden de ervaringen van deelnemers onderzocht, om op basis van hun ervaringen mogelijke verbeteringen door te voeren.

Logische keuze

Reizen met bankpas of creditcard is voor veel reizigers een logische en makkelijke keuze: hij zit al in de portemonnee. Reizigers hoeven geen aparte OV-chipkaart aan te schaffen en vooraf geen saldo te laden of een kaartje te kopen. Reizigers checken met hun betaalkaart in en uit zoals zij gewend zijn. Gemaakte reiskosten worden ‘s nachts verwerkt na de reisdag en afgeschreven via de eigen bank. Tijdens de proef is op de stations tussen Leiden en Den Haag minstens één poortje of paaltje geschikt gemaakt voor reizen met de betaalkaart. Deze zijn herkenbaar aan het “contactloos betalen” logo.

Deze proef zal een half jaar duren. Voor het aanmelden kunt u op deze website u aanmelden: ns.nl/betaalkaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio