15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

De Verbeelding terug op het toneel

Pijnacker-Nootdorp – Vanwege corona was De Verbeelding in 2020 vrij mager aanwezig. Het al bijna 30 jaar bestaande Culturele Laatste Weekend van september is in 2021 weer helemaal terug in heel Pijnacker-Nootdorp. Vanwege corona houdt de organisatie nog wat slagen om de arm, maar er staat een programma dat het cultuurhart van menig inwoner sneller zal doen kloppen.

Expositie Emmapark

Vorig jaar was er alleen een mooie buitenexpositie in het Emmapark in Pijnacker. Die is er dit jaar ook weer. Tien lokale kunstenaars exposeren van 7 september tot 3 oktober vanuit het thema ‘Hernieuwd ontmoeten’. De expositie is vrij toegankelijk en een opmaat naar het Verbeeldingsweekend.

Opening in CulturA & Zo

Dat begint op vrijdag 24 september met de openingsavond in CulturA & Zo in de Nootdorpse Dorpsstraat. Burgemeester Francisca Ravestein opent het Verbeeldingsweekend. Daarna is er een optreden van celliste Mascha van Nieuwkerk en flamencogitarist Jeff Heijne.

Kindervoorstelling in CulturA & Zo en in het CJMV-gebouw

Op zaterdag 25 september zijn er twee kindervoorstellingen van De Krekel en de Mier, een beroemd verhaal meer dan beeldend wordt verteld door Peter Faber. De voorstelling is voor kinderen van zes tot twaalf, om 10.00 uur in het CJMV-gebouw in Pijnacker en om 13.30 uur in CulturA & Zo in Nootdorp. De voorstelling is gratis maar je hebt wel een kaartje nodig. Die zijn vanaf nu in Pijnacker op te halen bij Van Atten en het Moortje, en in Nootdorp bij Drogisterij Aad van Leeuwen in de Dorpsstraat.

Verbeeldingsplein

Op zaterdag 25 september is het Raadhuisplein in Pijnacker omgedoopt tot Verbeeldingsplein. Er is een Kunstmarkt met zo’n dertig kramen, er is een Creaplein en een Promoplein met presentaties en optredens. Bij jeugdcentrum De Trucker in de Stationsstraat in Pijnacker is ’s middags een Poppodium. In het Pijnackerse CJMV-gebouw zijn op zaterdagmiddag dichters en verhalenvertellers te beluisteren.

’s Avonds is er in de Dorpskerk aan het Koningshof in Pijnacker een muziekavond met optredens van het Pijnackers Kamerorkest, het koor Cantores Amatores, de Koreaanse sopraan Jeong Joo Lee en het Muziekschoolorkest.

Kunstroute en op optredens in hele gemeente

Verder is er zaterdag en zondag uiteraard een uitgebreide Kunstroute door heel Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Op diverse locaties kunt u ook mooie optredens bijwonen. Alle informatie en het complete programma vindt u op: www.deverbeelding.nu.

QR-code

Draagt u De Verbeelding een warm hart toe en wilt u een steentje bijdragen? Via deze QR-code kunt een gift naar keuze overmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio