Delft zoekt stembureauleden

Delft – Op 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ook op 15 en 16 maart is een aantal stembureaus open. Delft zoekt mensen die mee willen werken aan deze verkiezingen, als lid van een stembureau.

Verantwoordelijke taak

Meewerken op een stembureau is een verantwoordelijke taak. Elk stembureau bestaat uit maximaal 4 leden en 1 voorzitter. Samen controleren zij of kiezers mogen stemmen. En ze zien erop toe dat het stemmen volgens de regels gaat.

Voorwaarden

Kandidaten moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze moeten bijvoorbeeld nauwkeurig werken en de Nederlandse taal goed beheersen. Ook moeten ze in staat zijn om een dagdeel op het bureau te zitten, als onderdeel van een team.

Instructie en vergoeding

Iedere medewerker van het bureau krijgt een online instructie, als voorbereiding op de taak. Bovendien krijgt iedere medewerker een vergoeding voor de inzet.

Veilig in stembureau

In de stemlokalen gelden de coronamaatregelen van de overheid. De gemeente richt elke locatie zo in dat medewerkers veilig kunnen werken en kiezers veilig hun stem kunnen uitbrengen.

Aanmelden kan online

Aanmelden kan eenvoudig online. Op www.delft.nl/verkiezingen staat een link naar het aanmeldformulier.

Extra locaties

Delft richt in maart meer dan veertig bureaus in. De gemeente zoekt ook nog enkele extra locaties in de stad die hiervoor geschikt zijn. Suggesties zijn welkom op verkiezingen@delft.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio