1.5 C
De Bilt

Delftenaren vierden Het Groene Feest!

Zaterdag 23 september vond Het Groene Feest in Delft plaats, ter ere van het 10 jarig jubileum van Stichting Groenkracht. Er werden groenten gefermenteerd en geproefd, duurzaam hout getimmerd, langs eetbaar groen gewandeld en gefietst, naar verhalen geluisterd en veel vragen gesteld en beantwoord. Veel Delftenaren maakten kennis met de mogelijkheden van duurzaam voedsel en het belang en plezier van (eetbaar) groen in eigen wijk en stad. Esmeralda van Tuinen, directeur Stichting Groenkracht, kijkt met trots terug: “Het was een dag vol mooie kruisbestuivingen, in kennis en ontmoeting. Precies waar Groenkracht voor staat en hoe wij werken.”

Groen door de hele stad van Delft

Het activiteitenprogramma werd heel goed ontvangen. OPEN Delft aan het Vesteplein vormde het festivalhart van de dag. Daarnaast vonden er activiteiten plaats in Kunsthuis Deik, Molen de Roos, de tuin voor Papaver Delft, de binnenstad , Stichting Stunt en de verschillende buurttuinen van Groenkracht. “We kijken terug op een zeer geslaagde dag, en we kijken ernaar uit om als stichting samen met inwoners en initiatieven nog meer activiteiten te organiseren door het jaar heen.”

Expositie en prijsvraag

Het feest van Groenkracht is na dit weekend nog niet voorbij. Nog t/m 31 oktober is de expositie NATUURLIJK SAMEN van de Stichting te bekijken in OPEN Delft (Vesteplein 100). De tentoonstelling geeft je handvaten om samen aan de slag te gaan met eetbaar groen in de eigen omgeving. En heb je zelf een groen idee voor je straat of wijk? Stuur dit dan vóór 31 december in bij Groenkracht. Zij ondersteunen je met kennis en tips, maar daarnaast wordt het beste idee dat wordt ingestuurd in het voorjaar van 2024 in samenwerking met Groenkracht en de Gemeente Delft ook écht uitgevoerd! 

Meer informatie over de prijsvraag

Meer informatie over de expositie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio