9.4 C
De Bilt

Den Haag loopt voorop met elektrische veegmachines

Den HaagBij de Haagse Straat Organisatie zijn afgelopen maand zeventien nieuwe elektrische voertuigen in gebruik genomen. Er zijn elf elektrische bussen bij gekomen en zes grote elektrische veegmachines. Hiermee is Den Haag de gemeente in Nederland met de grootste vloot aan elektrische voertuigen.

Den Haag wil koploper zijn

Arjen Kapteijns, wethouder duurzaamheid: “Dit past bij het streven van de gemeente om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. We hebben  hiermee een grote stap gezet in de de verduurzaming van ons wagenpark. Zo houden we de straat schoon, de lucht gezond en de wereld leefbaar.”

De Haagse Straat Organisatie presenteerde de nieuwe wagens vorige week aan wethouder Kapteijns. Hiermee geeft de gemeente invulling aan de afspraken uit het convenant ‘Duurzame voertuigen en brandstoffen in de reinigingsbranche’. Hierin werd beloofd voertuigen voor het schoonmaken van de publieke ruimte en het ophalen van huishoudelijk afval in Den Haag uiterlijk 2030 emissievrij te krijgen. De eerste ervaringen met de elektrische voertuigen zijn positief zonder dat dit over de hele levensduur tot hogere kosten leidt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio