21.1 C
De Bilt

Gemeente Den Haag pakt rattenoverlast aan met voederverbod

Den Haag wil een stadsbreed verbod op het voeren van dieren invoeren. Voedsel in de openbare ruimte trekt namelijk ratten, meeuwen en ganzen aan. Dit zorgt voor overlast voor bewoners. Met het voederverbod wil de gemeente de excessen aanpakken.

Ratten en andere knaagdieren

Om overlast van ratten en andere plaagdieren tegen te gaan heeft de gemeente al eerder een voederverbod ingesteld in Moerwijk, Morgenstond en Mariahoeve. Ook andere wijken ervaren overlast als gevolg van het voeren van dieren. Het verbod wordt daarom uitgebreid naar de rest van de stad. Dit maakt ook communicatie over het verbod eenduidiger. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor een voorstel van ChristenUnie/SGP en de Partij voor de Dieren voor een voederverbod.

Voederverbod vogels houdt ratten weg

De gemeente Den Haag richt zich bij het handhaven van het verbod op de grootste vervuiling in de openbare ruimte. Wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu: ‘Met een verbod creëren we de mogelijkheid om excessen aan te pakken en de overlast voor inwoners te verminderen. Ook is het voor het welzijn van dieren, ondanks alle goede intenties, beter om ze niet te voeren.’

Voor het voederverbod wordt de Algemene plaatselijke verordening (APV) aangepast. Het verbod kan ingaan na goedkeuring door de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio