23.8 C
De Bilt

Doelstellingen Den Haag schuldenaanpak en armoedebestrijding grotendeels behaald

Ondanks de invloed van corona, heeft de gemeente Den Haag haar doelstellingen om schulden aan te pakken en armoede te bestrijden vorig jaar grotendeels behaald. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Beleidsplan Schuldhulpverlening 2021, die de resultaten van de aanpak naar een schuldenzorgvrij Den Haag in kaart brengt.

Helpdesk Geldzaken

“Ook bij de financiële hulpverlening stond 2021 in het teken van corona. Zo waren sommige locaties van de Helpdesk Geldzaken tijdelijk gesloten vanwege de coronamaatregelen, en werd overgestapt op digitale communicatie. Ik ben er trots op dat we toch meer dan 5.000 Haagse burgers van goed financieel advies en hulp hebben voorzien.”

Verder was onder andere de aanpak voorkomen uithuiszettingen succesvol en zijn alle jongeren die daarvoor in aanmerking komen ingestroomd in het jongerenperspectieffonds”, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Sociale zaken en Werk).

Invloed coronavirus

Hoewel een groot deel van de doelstellingen is behaald, blijft er ook ruimte voor ontwikkelingen en verbeteringen. Het coronavirus had effect op de schuldenaanpak en armoedebestrijding. Zo daalde het aantal klant- en hulpvragen en werden er minder inwoners bereikt met financiële trainingen.

Vier beloftes Den Haag

De aanpak naar een schuldenzorgvrij Den Haag bestaat uit vier beloftes. Er moet voorkomen worden dat mensen in financiële problemen komen en inwoners moeten hulp krijgen bij hun financiële administratie. Verder wil de gemeente mensen met financiële problemen een toekomstperspectief bieden en blijven innoveren op het gebied van armoede en schulden. Voor een optimale dienstverlening worden de resultaten jaarlijks gemonitord. De komende periode zullen er ook weer vaker klantpanels georganiseerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio