17.2 C
De Bilt

Gemeente Den Haag maakt in de hele stad sloten en waterkanten schoon 

Vanaf maandag 28 augustus begint de gemeente Den Haag met het maaien van de waterkanten en het opschonen van sloten, grachten en kanalen in de hele stad. Dat is nodig voor de doorstroming van het water, om overtollig water af te kunnen voeren en de kwaliteit van het water te garanderen. De werkzaamheden vinden het hele najaar plaats en duren tot 1 november. 

Het maaien vanaf de wal gebeurt met grote trekkers met maaibalken. Vanaf het water zet de gemeente maaiboten in. Bij het opschonen van het water verwijdert de gemeente beplanting, kroos en zwerfvuil, zodat het water weer goed doorstroomt. De plantenresten legt de gemeente op de walkant om een paar dagen te drogen. Daarna worden de plantenresten afgeleverd bij een bedrijf dat er compost van maakt.

Ecologisch beheer Den Haag en Hoogheemraadschap van Delfland

In samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland start de gemeente Den Haag dit jaar voor het eerst met ecologisch maaien. Door ecologisch te maaien wordt de waterkwaliteit en de biodiversiteit van de flora en fauna in het water bevorderd. Daar waar mogelijk laten we meer oever- en waterplanten in het water staan. Planten in het water en op de oever dragen bij aan het onderwaterleven en zorgen voor schoon en helder water van goede kwaliteit. Voor meer informatie over ecologisch maaien: Natuurvriendelijk maaien met de Ecokleurenkoers – Delfland.

Maaitijd

De komende weken is de beste tijd van het jaar om oevers te maaien en sloten uit te diepen. De planten hebben dan hun zaad al verspreid, er zijn geen broedende vogels en vissen, insecten en amfibieën verkeren nog niet in winterrust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio