23.7 C
De Bilt

Gemeente Den Haag trekt meer subsidie uit voor sloop vervuilende bestelauto’s

Om ondernemers te helpen met de overstap naar schoner vervoer verhoogt de gemeente Den Haag het bedrag dat beschikbaar is voor de sloop van vervuilende bestelauto’s. De regeling werd eerder dit jaar in het leven geroepen voor ondernemers die begin 2025 te maken krijgen met de nieuwe zero-emissiezone in het centrum van de stad. De subsidie is een succes en daarom wordt het subsidieplafond flink verhoogd van 250.000 naar 750.000 euro.

Den Haag wil schone binnenstad

Vanaf 1 januari 2025 zijn alleen schone bestelauto’s nog welkom in het centrum van de Hofstad. Met de invoering van de zero-emissiezone werkt Den Haag aan een schone en gezonde stad. Wethouder Robert Barker (Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu): ‘Uitlaatgassen van bestel- en vrachtauto’s zorgen voor veel vervuiling in onze stad. Dat is slecht voor het milieu, de natuur en onze gezondheid.

Met de zero-emissiezone gaan we de luchtkwaliteit in Den Haag flink verbeteren. Dat vraagt wat van onze ondernemers. Daarom helpt de gemeente met de overstap naar schoon vervoer en breiden we de subsidie voor de sloop van oude en vervuilende bestelauto’s nu fors uit.’

Subsidie voor sloop oude bestelauto’s

Ondernemers met één of meer oude bestelauto’s die op diesel of benzine rijden, kunnen voor elke auto die men laat slopen 3.500 euro subsidie krijgen. Tot nu toe zijn er rond 100 subsidieaanvragen gedaan en het grootste deel van de aanvragen ziet op de meest vervuilende bestelauto’s van emissieklasse 3 en 4. De huidige regeling loopt tot 31 december 2024, maar stopt eerder als het geld op is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio