16.3 C
De Bilt
dinsdag, 3 oktober 2023

Dertig jaar Verbeelding in Pijnacker-Nootdorp

De Verbeelding is al drie decennia lang in het laatste hele weekend van september het grote culturele evenement Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. Vanwege het jubileum pakt de organisatie komend weekend extra uit. Het programma is omvangrijker dan ooit.

Het Verbeeldingsweekend begint vrijdagavond 22 september in CulturA & Zo in Nootdorp met een openingsavond, met medewerking van dansschool De Dansacker en het strijkkwartet Loksias. Tijdens de avond zullen beelden worden getoond van ‘dertig jaar De Verbeelding’.

Op zaterdag 23 september zijn er twee kindervoorstellingen van Pinokkio door Eric Borrias. De eerste voorstelling is om 10.30 uur in CulturA & Zo in Nootdorp en om 13.30 uur is de tweede in het CJMV-gebouw in Pijnacker. De gratis voorstelling is voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Kaartjes voor Nootdorp zijn te verkrijgen via CulturA & Zo en voor Pijnacker ga je even naar Boekhandel Van Atten.

Intussen loopt de op 6 september  geopende buitenbeeldenexpositie in het Emmapark gewoon door. Tot 1 oktober zijn daar beelden van lokale kunstenaars te zien.

Verbeeldingsplein

Op zaterdag 23 september is op het Raadhuisplein in Pijnacker een Creamarkt en heel veel kinderactiviteiten, van een graffitimuur tot circusacts. Ook zijn er steeds optredens van muziekgezelschappen en dansgroepen. Verder zijn daar de nodige workshops en ook op andere plekken kun je met van alles zelf aan de slag.

Concert en poproute

Al bijna traditie is het zaterdagavondconcert in de Pijnackerse Dorpskerk aan het Koningshof. Dit jaar met de bijzondere talenten Adinda van Delft op viool en haar broer Matthijs op gitaar, samen met het Pijnackers Kamerorkest. De toegang is ook daar gratis. Wegens succes geprolongeerd: de Poproute met diverse optredens in diverse gelegenheden in Nootdorp en Pijnacker: CulturA & Zo, De Drie Heeren, De Guyter en De Trucker.

Kunstroute en optredens

Op zaterdag en zondag er een Kunstroute door heel Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede met in totaal 32 locaties. Op zaterdagmiddag treden in de Kerk Delfgauw dichters op en een verteller, waarbij het geheel muzikaal wordt omlijst door enkele toppers op viool en piano.

Iets nieuws betreft twee middaginterviews in het Bestuurscentrum waar de vermaarde muziekfotograaf Paul Bergen een grote overzichtstentoonstelling heeft. Op zondag vertelt hij daar via een interview over. Dat start om 15.30 uur. Een dag eerder gebeurt hetzelfde met Peter Tetteroo die als co-auteur van alles kan vertellen over een boek over The Beach Boys.

Het complete programma en alle locaties vind je op www.deverbeelding.nu. Daar staat ook een totaaloverzicht van alle optredens her en der. Er is een boekje gemaakt met alle informatie over de Kunstroute. Het is te vinden bij Van Atten, bij CulturA en bij Kerk Delfgauw. Op de site is de digitale versie te vinden. Het boekje zelf vind je op alle locaties waar De Verbeelding actief is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio