12.2 C
De Bilt

Docenten ONC Parkdreef in Glazen Huis voor goed doel

Zoetermeer – De week voor kerst staat op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef in het teken van het goede doel. Van maandag 19 tot en met donderdag 22 december laten vier docenten zich opsluiten in het ONC Glazen Huis. De school wil hiermee geld ophalen voor haar zusterschool in Kenia. Het Glazen Huis is één van de acties die het ONC onderneemt om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Petals Academy

Petals Academy is een middelbare school in Ukunda, één van de armste delen van Kenia. ONC Parkdreef en ONC Clauslaan hebben gezamenlijk Petals Academy geadopteerd als zusterschool. Het ONC wil helpen om Petals Academy af te bouwen en goed onderwijs te realiseren.

Glazen Huis

De docenten leven tijdens hun verblijf in het Glazen Huis op slechts een aantal groente- en fruitshakes per dag. Ze slapen in het huis en zijn te volgen via een livestream. Elke dag is er een andere gast die ook 24 uur zal doorbrengen in het Glazen Huis. De hele week zijn er in en om het Glazen Huis allerlei activiteiten om geld op te halen. Zo is er een sponsorloop en kunnen leerlingen lessen ‘afkopen’. Voor twee euro mogen zij veertig minuten het Glazen Huis bezoeken. ’s Avonds is er ook van alles te beleven: een FIFA Game toernooi, een pubquiz en een sportavond met verschillende workshops zoals karate en freerunnen.

Charity Day-kerstmarkt

Op donderdag 22 december is er een Charity Day-kerstmarkt voor leerlingen, familie, vrienden en andere belangstellenden. De dag wordt afgesloten met een kerstgala voor leerlingen en medewerkers. Rond 19.00 uur worden de docenten bevrijd uit het Glazen Huis. De school maakt dan ook het bedrag bekend dat is opgehaald voor het goede doel.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio