13.8 C
De Bilt

Wegontwerp voor Doctor van Noortstraat Stompwijk klaar

Er ligt een wegontwerp klaar voor de herinrichting van de Doctor van Noortstraat in Stompwijk. Dit ontwerp heeft de gemeente gemaakt op basis van ideeën en wensen van betrokken bewoners en bedrijven en de Adviesraad Stompwijk. Ook zijn de waterveiligheidsopgaven van het hoogheemraadschap van Rijnland er in opgenomen.

De gemeente gaat de Doctor van Noortstraat op verschillende delen verhogen en als 30 km-weg inrichten voor uitsluitend bestemmingsverkeer. Het doorgaand verkeer kan via de nieuwe Veenpoldersweg rijden, die in juni van dit jaar wordt opengesteld. Dit betekent een flinke afname van het autoverkeer door de woonkern van Stompwijk en meer ruimte voor de fietser en voetganger.

Doctor van Noortstraat in nieuw jasje

Astrid van Eekelen, wethouder project Bereikbaar Stompwijk: “De komst van de Veenpoldersweg biedt ons de gelegenheid om de Doctor van Noortstraat in een nieuw jasje te steken en verkeersveiliger te maken. Met de vaststelling van het wegontwerp worden de uitgangspunten voor de Doctor van Noortstraat bepaald.”

Ontwerp verder uitwerken

Deze zomer werkt de gemeente het ontwerp nader uit. “Dat doen we niet alleen”, aldus Van Eekelen. “We gaan opnieuw met de inwoners en de Adviesraad Stompwijk in gesprek. Samen met hen onderzoeken we of er aanvullende wensen en ideeën zijn over het verder verbeteren van de leefomgeving, die we in het ontwerp kunnen meenemen. Dan kunnen we in 2023 aan de slag!” Patrick Luk, Adviesraad Stompwijk: “Het is fijn dat we betrokken worden bij de herinrichting van de straat en dat we kunnen meedenken over het ontwerp. Ieder heeft zo zijn eigen ideeën en wensen. Door dit gezamenlijk op te pakken, ontstaat een ontwerp waar groot draagvlak voor is.”

Raad besluit op 5 juli

De raad besluit op 5 juli 2022 over het wegontwerp. Naast dit wegenproject gaat de gemeente in 2023 ook ondergrondse werkzaamheden in de Doctor van Noortstraat verrichten. Onder meer wordt een groot deel van het rioleringsstelsel vervangen. Meer informatie over de herinrichting en het wegontwerp staat op www.lv.nl/dvn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio