14.4 C
De Bilt

Doneer je energie compensatie: Help je stadsbewoners met acute financiële zorgen de winter door campagne

Zoetermeer – Door de verhoging van de energieprijzen komen nóg meer inwoners uit Zoetermeer in acute financiële problemen. Mensen die het financieel al lastig hadden komen daardoor nog meer in geldnood. De winterperiode is in zicht en zal voor veel mensen extra lastig worden. Wij willen kwetsbare stadsgenoten helpen met de betaling van hun energierekening. Nu is hulp aan elkaar hard nodig.

Doneer uw energiecompensatie van 2 x € 190,- die u van de overheid ontvangt, geheel of gedeeltelijk aan Stichting Urgente Noden Zoetermeer (SunZ). Zo geeft u een grote groep mede stadbewoners, die acute financiële problemen hebben, een winter zonder extra geldzorgen. SunZ betaalt de rekening geheel of gedeeltelijk nadat de aanvraag, die door een hulpverlener is ingediend, is goedgekeurd.

Stichting Urgente Noden Zoetermeer is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw bijdrage komt voor 100% ten goede aan de doelgroep.

SCHRIJNENDE VERHALEN

Wij krijgen via hulpverleners, die voor de cliënt aanvragen bij ons doen, veel schrijnende verhalen te horen. Bijvoorbeeld van Sandra (51), die volledig is afgekeurd na een bedrijfsongeval. Haar man heeft een chronische ziekte en samen met hun drie kinderen houden ze maandelijks nauwelijks geld over. Hun oude huurappartement is nodig toe aan renovatie. De school- en de zorgkosten zijn gestegen, boodschappen zijn duurder geworden en onlangs is hun energierekening gestegen van 310 euro per maand naar 850 euro per maand. Doordat zij direct het voorschot moesten betalen kwamen zij meteen in acute geldnood. Het gezin is bij ons bekend en zij ontvangen supermarktbonnen van ons om in hun eerste levensbehoeften te voorzien.

Van dit soort schrijnende voorbeelden zijn er helaas veel in Zoetermeer. Bijvoorbeeld kwetsbare eenoudergezinnen, senioren die hun levenspartner hebben verloren en financieel niet meer rondkomen en mensen met hoge medische kosten.

FONDS 1818 VERDUBBELT DE OPBRENGST

Fonds 1818 zal de opbrengst van deze campagne in Zoetermeer verdubbelen tot een maximale bijdrage van € 25.000. Uw donatie wordt dus twee keer zoveel waard. Fonds 1818 steunt o.a. projecten die zich richten op het voorkomen en verminderen van financiële problemen onder kwetsbare groepen. Hun aandacht gaat uit naar het structureel vooruithelpen van kwetsbare mensen die moeite hebben om zich goed staande te houden in de samenleving en die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. 

OVER STICHTING URGENTE NODEN ZOETERMEER (SunZ)

Stichting Urgente Noden Zoetermeer (SunZ) ondersteunt inwoners van de gemeente Zoetermeer die dat nodig hebben. Vooral als wettelijke regelingen niet of niet tijdig voldoende ondersteuning geven: dus in situaties waarin mensen tussen wal en schip dreigen te raken. Een klein bedrag kan dan het verschil maken tussen een uitzichtloze situatie en de draad weer oppakken. SunZ is actief om mensen dat financiële duwtje in de rug te geven. SunZ biedt via de aanvraag van hulpverleners drie mogelijkheden voor financiële ondersteuning aan mensen die in financiële nood verkeren: een gift van het Noodfonds, het overnemen van schulden via het Sociaal Leenfonds Zoetermeer en in urgente situaties het geven van Supermarktbonnen. Rekeningnummer voor donaties: ING: NL 12 INGB 0006 4787 25

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio