7.7 C
De Bilt

Drukker in Groene Hart Ziekenhuis; spoedeisende hulp in Zoetermeer tijdelijk 3 dagen per week dicht door personeelstekort

Gouda/Zoetermeer – Het Groene Hart Ziekenhuis gaat waarschijnlijk een stuk meer patiënten te verwerken krijgen, omdat het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer de spoedeisende hulp nog maar 4 dagen per week kan openhouden door personeelstekort. Hierdoor krijgen omliggende ziekenhuizen dus 3 dagen per week extra spoedeisende patiënten te verwerken, zo meldt het AD vanavond.

Sluiting SEH Langeland ziekenhuis doordeweeks

De tijdelijke sluiting zal volgens het Zoetermeerse ziekenhuis van 2 augustus tot 1 oktober duren. Tussen dinsdag 8.00 uur en vrijdag 8.00 uur zullen dat geen patiënten op de spoedeisende hulp kunnen worden opgevangen. Alle betrokken partijen zijn hierover geïnformeerd. Het HAGA en Groene Hart ziekenhuis zullen de meeste doorgestuurde patiënten moeten bedienen.

Dramatisch tekort aan gespecialiseerde SEH artsen

De sluiting is het laatste wat het Langeland wilde, maar is door de enorme krapte op de arbeidsmarkt, hoog ziekteverzuim en nu ook nog eens de vakantieperiode genoodzaakt deze ingreep te doen. In het AD laat een bestuurder weten dat er in Nederland op dit moment 600 SEH (Spoed Eisende Hulp) artsen zijn, maar er eigenlijk minimaal 1.200 nodig zijn.

Aankijken

Zowel het HAGA als het GHZ willen aankijken wat dit voor hen in de praktijk gaat betekenen. Hoeveel patiënten het zullen zijn en wat de ernst van hun problemen is. De Patiëntenvereniging Nederland geeft aan dat het hier een uitzonderlijke situatie betreft, die weliswaar onwenselijk is, maar begrijpelijk door overmacht.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio