15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Eerste trainingen nieuwe gemeentelijke sporthal

De nieuwe sporthal aan de Dr. Mansveltkade in Wassenaar wordt bijna officieel geopend. Nu al zijn de eerste trainingen van sportclubs gedaan. De sportzaal is helemaal af en klaar voor gebruik. Op woensdagavond 3 april trainden sporters van tafeltennisvereniging Snel en Lenig en volleyballers van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) voor het eerst in de sporthal. Wethouder Sport, Laurens van Doeveren, was hierbij aanwezig en deed sportief mee met de sportteams.

Bij binnenkomst in de sporthal zit de sfeer er al goed in. Al snel is te zien waar de sporthal toe dient: een sportieve plek waar jong en oud samenkomt om te bewegen en plezier te maken. Tijdens de bouw van de nieuwe sporthal, maakten sportteams uit Wassenaar gebruik van de Schulpwei.

Iedereen is blij dat de nieuwe sporthal bijna af is en dat heeft vooral te maken met de ruimte. De nieuwe sporthal is namelijk anderhalf keer groter dan de Schulpwei. “Voorheen moesten we de tegenstander vertellen dat ze een stap over de ‘baseline’ mochten zetten bij de service, omdat er te weinig ruimte was achter het veld. In deze sporthal is er genoeg ruimte voor een service.”, aldus Rik Vos, penningmeester WVV.

Ervaringen met trainingen

Tijdens de volleybaltraining merkten de volleyballers wel een aantal verbeterpunten op. Zo mist er nog een lijn voor de jeugd in het volleybalveld. De jongere spelers spelen op een kleiner veld en maken gebruik van de zogenaamde “zeven meterlijn”. Ondanks het ontbreken van deze belijning, is de algemene mening positief.

Wethouder Laurens van Doeveren sloot op woensdagavond bij beide trainingen aan en ervaarde sporten in de nieuwe sporthal zelf: “Het is mooi dat de sporthal na al die jaren nu gebruikt wordt. De ruimte is er voor iedereen en daardoor kunnen meerdere teams van verschillende sporten en alle leeftijden tegelijk trainen en spelen. Dat is precies waar deze gemeentelijke sporthal voor gebouwd is.”

Officiële opening in mei

Volgende maand wordt de sporthal officieel geopend tijdens een feestelijke opening. De gemeente is voor deze officiële opening nog op zoek naar een passende naam voor de nieuwe sporthal. Weet u een passende naam? Stuur die dan voor 15 april in naar prijsvraagsporthal@wassenaar.nl. Voor meer informatie over de sporthal kunt u terecht op www.wassenaar.nl/sporthal-dr-mansveltkade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio