5.7 C
De Bilt

Energie besparen: zelf aan de slag ermee

Delft Met kleine energiebesparende maatregelen kunnen Delftse woningeigenaren en huurders op een makkelijke manier zelf hun energieverbruik verlagen. Vanaf vandaag kunnen inwoners een cadeaubon aanvragen ter waarde van 55 euro. Deze kan worden ingewisseld voor kleine besparende producten, zoals tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop.

Cadeaubonnenactie

U kunt via de website van het Regionaal Energieloket Delft de cadeaubon van55 euro aanvragen. Op deze website staat waar de cadeaubon ingewisseld kan worden.

Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid: “In 2050 wil Delft energieneutraal zijn en daarvoor moeten we nu aan de slag. Dat doen we samen met onze inwoners. Met deze actie wil de gemeente haar inwoners op een laagdrempelige manier helpen om aan de slag te gaan met energie besparen.”

Online informatieavond over energiebesparende maatregelen die huurders zelf kunnen doen

Ook huurders kunnen hun woning comfortabeler maken en op hun energiekosten besparen. Voor grote maatregelen is toestemming nodig van de verhuurder. Met kleinere maatregelen in en rondom huis kunnen inwoners zelf aan de slag. Tijdens een online informatieavond op dinsdag 23 november om 19.30 uur krijgen huurders praktische tips over hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken en voor welke maatregelen zij de cadeaubon kunnen inzetten.  Aanmelden voor de online informatieavond kan via de website van het Regionaal Energieloket Delft.

Hulp nodig?

Iedereen die wat hulp kan gebruiken, kan een persoonlijk adviesgesprek met een Energiecoach aanvragen via  015 Duurzaam. De coach komt thuis langs en geeft bewoners advies over besparende maatregelen die zij kunnen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio