32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Expo Deur dicht, licht uit! bij natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek

Deze zomer is de nieuwe tentoonstelling Deur dicht, licht uit! te bezoeken in het leslokaal van natuurcentrum en kinderboerderij de Elzenhoek. Op een speelse manier ontdekken kinderen hier van alles over het lastige thema ‘duurzaamheid’. De interactieve tentoonstelling zit vol leuke spellen, spannende knopjes en klepjes en uitdagende opdrachten voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud. Deur dicht, licht uit! is de hele zomervakantie elke dag te bezoeken van 10.00u-17.00.

Deur dicht, licht uit! geeft op leuke manier inzicht

In de tentoonstelling ontdekken kinderen en hun (groot)ouders spelenderwijs wat je zelf kunt doen om beter voor de natuur en je eigen omgeving te zorgen. Zo leren kinderen over zwerfafval en afvalscheiden bij het afvalgrijpspel, waarbij ze gewapend met grijpers al het afval in de juiste afvalbakken doen.

Leren over duurzaamheid
Leren over duurzaamheid – Foto gemeente Oss

Een kind kan de was doen

Bij het huisje van opa zien kinderen hoe je duurzaam kunt wonen, dankzij pratende stopcontacten en wc’s, spellen over water- en energiebesparing in huis en grappige opdrachten over duurzame energie. Bij het wasdroogspel is het tijd om zelf de was te doen en te kijken wat beter is; alles aan de waslijn of toch in de droger.

Tegeltje eruit, plantje erin

In de moestuin gaan kinderen aan de slag om van hun tuin een eetbare tuin te maken. Door kolen en penen te planten, appels en peren aan de boom te hangen en rot fruit in de compostbak te gooien, komen er steeds meer dieren in de tuin en komt de natuur terug. Bij het reuzeninsectenhotel gebruiken kinderen alle zintuigen om te leren over het nut van insecten in de natuur. En bij het onderdeel Tegel eruit, plantje erin maken kinderen een betegelde tuin groener door hem aan te kleden met gras, bloemen, insecten en andere kleine dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio