20 C
De Bilt

Feestelijke viering van het hoogste punt bij Rijnlands Lyceum

De viering van het hoogste punt van de nieuwbouw aan het Rijnlands Lyceum in Wassenaar vond donderdag 15 februari plaats. Na twee toespraken van rector Wendy Groen en wethouder Onderwijs Ritske Bloemendaal, klom een medewerker van bouworganisatie KernBouw naar de bovenste verdieping en hees de vlag. Kort daarna kregen tien aanwezigen een rondleiding door het nieuwbouwpand. De viering werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

Hoogste punt

De viering werd geopend door rector Wendy Groen. In haar toespraak vertelde de rector dat ze een bijzonder feitje heeft geleerd. Een hoogtepunt wordt namelijk ‘pannenbier’ genoemd in de bouw. Vroeger, als tijdens de bouw het hoogste punt werd bereikt, konden de dakpannen worden gelegd. De vlag wordt daarna gehesen. Dit moment wordt gevierd door bier te drinken, vandaar de naam ‘pannenbier’.  Ook wordt de goede samenwerking benoemd tussen de partijen: ‘Bijzondere prestaties zijn niet alleen toe te schrijven aan hard werken. Samenwerking tussen alle partijen is minstens net zo belangrijk”, aldus Wendy Groen. Na de openingstoespraken was het tijd voor een korte rondleiding door het gebouw.

thumbnail?sz=w1920&id=1gCNgtvkIPVEaMgo3I2JQ3bOcMaA5GJmk
Hoogste punt. Foto: gemeente Wassenaar

Nieuw gebouw

Een aantal aanwezigen kreeg een rondleiding door het nieuwe gebouw met een toelichting per ruimte van de uitvoerder. Wethouder Bloemendaal is enthousiast over het nieuwe gebouw bij het Rijnlands Lyceum: “Als wethouder Onderwijs ben ik een blije man. De nieuwbouw die hier verrijst is een aanwinst voor Wassenaar. Niet alleen voor ons dorp, maar voor de hele regio. Het gebouw is van deze tijd, voorzien van de meest moderne technische snufjes en uiteraard zeer energiezuinig. Nieuwbouw met respect voor het verleden en goed ingepast in de omgeving. Ik wacht met smart op de volgende uitnodiging: de opening van ons nieuwe internationale Wassenaarse schoolgebouw!” De viering werd afgesloten met een gezellig samenzijn met medewerkers van KernBouw en de school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio