23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Fietsen en planten in parkeervak Verwersdijk

Delft – Op de Verwersdijk, tussen het Rietveld en het Doelenplein, krijgen zes parkeerplaatsen in de zomer tijdelijk een andere invulling. Op twee parkeerplaatsen plaatst de gemeente fietsbeugels, op de overige parkeerplaatsen komen plantenbakken. De twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen blijven beschikbaar.

Proef betere aansluiting voetgangersgebied

Het gaat om een proef om het Doelenplein beter aan te laten sluiten bij het huidige voetgangersgebied in de binnenstad van Delft. De gemeente wil hiermee een aantrekkelijker gebied realiseren, waarbij een prettige looproute ontstaat voor voetgangers tussen Choorstraat/Vrouwjuttenland en het Doelenplein.

Molgoot

Om dit te bereiken verandert ook de inrichting van de Verwersdijk. In het najaar van 2018 legt de gemeente de bestrating op één niveau aan. De huidige trottoirband wordt vervangen door een zogeheten molgoot. Hierdoor is in de bestrating een duidelijke afscheiding te zien tussen rijbaan en trottoir.  De ligging van de molgoot schuift iets op richting rijbaan, waardoor meer ruimte ontstaat voor voetgangers. Autoverkeer mag gewoon over de Verwersdijk blijven rijden, net als in de huidige situatie.

Tijdelijke opheffing

Het tijdelijk opheffen van de zes parkeerplaatsen is een proef en geldt van begin april tot eind september. Vanaf 1 oktober tot en met eind maart 2019 zijn de parkeerplaatsen weer beschikbaar voor het parkeren van voertuigen. De gemeente evalueert in 2019  de proef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio