14.2 C
De Bilt

Wie wordt fietser van het jaar 2021?

Den Haag – Wie wordt fietser van het jaar? Ben jij of ken jij iemand die altijd op de fiets naar het werk gaat? Iemand die moeiteloos zijn boodschappen onder de snelbinder vervoert. Die lachend de brug opgaat? Of iemand die dit jaar heeft leren fietsen en nu niet meer zonder kan. Laat het ons weten. Dit jaar organiseren we voor de vierde keer de verkiezing Fietser van het jaar.

Weet jij iemand in Zuid-Holland? Meld hem of haar dan aan! Het doel van de actie is om leuke en vrolijke fietsers in het zonnetje te zetten. De actie is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. De fietser van het jaar 2021 kan worden aangemeld tot vrijdag 10 december 2021.

Hoe werkt het?

Weet je iemand die in aanmerking komt voor de titel Fietser van het jaar 2021? Meld die dan aan op de website https://ways2go.nl/nl/actie/fietser-van-het-jaar-2021/. Vermeld daarbij waarom die persoon de fietser van het jaar 2021 Zuid-Holland moet worden. Uit alle inzendingen wordt de winnaar gekozen die een mooi aandenken kan verwachten.

De vorige winnaars

Sinds 2018 organiseren De Verkeersonderneming en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland in Zuid-Holland de verkiezing Fietser van het jaar. In 2019 won Remco Idema, fysiotherapeut uit Den Haag, die zijn patiënten bezoekt met de bakfiets. Alle benodigdheden passen daar met gemak in: de behandeltafel, een pc, handdoeken, olie en trainingsmateriaal. In 2019 werd Iwan van Vliet uit De Lier gekozen als de fietsheld van het jaar. Zijn fiets is een natuurlijk verlengstuk van zijn benen en fietsen is een onderdeel van zijn “psycho- en lichamelijke hygiëne” zoals hij het zelf zegt.

In 2020 viel de eer te beurt aan Marian Klein. “Ik fiets omdat ik het leuk vind. Niet omdat ik een prestatie neer moet zetten. Of omdat ik train voor de Alpe d’Huez. Elke dag fiets ik van Bleskensgraaf naar Gouda en weer terug, een afstand van 54 kilometer bij elkaar. En met veel plezier,“ aldus Marian Klein, opleidingsmanager bij het Hoornbeeck College in Gouda.

Over Ways2go

Ways2go is de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming met het doel om (logistieke) werkgevers, werknemers en bewoners te verleiden tot het gebruik van duurzame vervoermiddelen. Daaraan zijn vele voordelen verbonden: een betere, schonere leefomgeving, minder files en vertragingen, minder stress en een betere vitaliteit.

In de campagne Ways2go spelen vier karakters een rol: Daan, Emma, Otto en Nora. De meest duurzame reis is een reis die niet wordt gemaakt, wordt wel beweerd, daarom wordt op de website ook veel aandacht besteed aan thuiswerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio