9 C
De Bilt

Fruitweg 17 nieuwe locatie van gemeente Den Haag

Wethouder Arjen Kapteijns (Sociale zaken en Werk) opende vanochtend de nieuwe locatie van de gemeente Den Haag aan de Fruitweg. Hier werkt de gemeente volgens het hospitalityconcept. “Dit nieuwe concept is gebaseerd op het creëren van een open en gastvrije ervaring, zodat we inwoners nog beter van dienst kunnen zijn. Het pand en de dienstverlening op deze locatie is zo ingericht dat alle gebruikers, zowel inwoners als medewerkers en werkgevers, zich thuis voelen. Of je nu komt voor een afspraak bij het daklozenloket of voor een sollicitatietraining”, zegt wethouder Kapteijns. 

Eén ingang voor alle bezoekers

In tegenstelling tot de Binckhorst heeft de Fruitweg één ingang voor alle bezoekers, een ‘huiskamer’ en een gastvrouw die iedereen ontvangt en welkom heet. Op deze locatie werken ongeveer 600 ambtenaren van de afdelingen sociale zaken en werk én onderwijs, cultuur en welzijn. Zij zaten hiervoor in een pand op de Binckhorst.

Het gebouw uit de jaren ’50 is de afgelopen twee jaar vernieuwd en is een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Den Haag. Tijdens de renovatie is het pand geïsoleerd, zijn de kozijnen vervangen en is het hele binnenwerk vernieuwd. Het gebouw beschikt over een warmte- koude opslagsysteem en zonnepanelen.

PowerNest

En op het dak wordt deze zomer een PowerNest aangebracht, een installatie voor zon- en windenergie. “Het pand aan de Fruitweg wordt hiermee het eerste gerenoveerde energieneutrale overheidsgebouw in Nederland en het eerste gebouw in Den Haag met een PowerNest. Daar ben ik ontzettend trots op”, aldus wethouder Kapteijns.

Op de Fruitweg 17 kunnen inwoners van Den Haag terecht voor:

  • Het vinden van werk of een andere manier om mee te kunnen doen in de samenleving (participatie).
  • Informatie voor inwoners die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.
  • Het volgen van trainingen en opleidingen.
  • Het aanvragen van inkomen en voorzieningen.

Verschillende onderdelen komen bij elkaar

Wethouder Saskia Bruines (Dienstverlening): “Mooi om te zien dat hier verschillende onderdelen van dienstverlening bij elkaar komen. Het pand is volgens de nieuwe manier van werken ingericht, met voldoende flexibele werkplekken en ruimte om elkaar te ontmoeten. De afgelopen twee jaar is het gebouw compleet vernieuwd, wat het een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Den Haag maakt.”

2 REACTIES

  1. Aanvraag van verbetering van Curriculum Vitae

    omdat ik keen uitkering bekom ik ook keen opleiding betaald om een job de vinden. Ik vraag om help voor de CV te verbeteren omdat ik beter een job kan vinden alstublieft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio