15.8 C
De Bilt

Gebaar van Waardering aan ouders van meervoudig gehandicapte Suus

Delft – Burgemeester Van Bijsterveldt overhandigde het Gebaar van Waardering aan de ouders van Suus (11). Suus is ernstig meervoudig beperkt. Namens HandicapNL reikt de burgemeester de verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen uit aan moeder Maud en vader Seth. Van Bijsterveldt: “Zorgen voor een kind met een handicap is vaak zwaar en het gaat continue door. Met dit Gebaar van Waardering wil ik hen een hart onder de riem steken en zeggen: We zien jullie grote inzet en hebben daar veel waardering voor. Geweldig dat deze ouders zich zo inzetten voor hun eigen dochter, maar ook vele andere kinderen en ouders.”

 

Zestig procent van mantelzorgouders heeft burn-out

De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nooit. Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maakt het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen. De ouders van Suus zetten zich niet alleen in voor het welzijn van hun eigen dochter, maar zetten zich daarnaast ook in dat andere kinderen met een meervoudige handicap de beste zorg ontvangen en ouders ontlast worden.

 

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

HandicapNL heeft voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. HandicapNL bezorgt van 3 – 14 september door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

 

Quote: ”Met het Gebaar van Waardering wil ik hen een hart onder de riem steken en zeggen: ‘We zien jullie grote inzet en hebben daar veel waardering voor.’” – Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio