13.8 C
De Bilt

Gedicht maakt van Chelsy Valentina eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag

Het winnende gedicht “Een reis door de stad waar mijn leven compleet voelt: Den Haag” gaf tijdens een feestelijke finale op Nationale Gedichtendag in de Centrale Bibliotheek de doorslag. Chelsy mag zich een jaar lang de Jonge Stadsdichter van Den Haag noemen. 

Finalisten van acht Haagse middelbare scholen mochten hun werk voordragen. Zij hebben de afgelopen periode, onder begeleiding van Huis van Gedichten, hun werk geschreven. De winnaar werd gekozen door een vakkundige jury met Amara van der Elst en Benzokarim, onder leiding van voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. 

Couplet uit het winnende gedicht: 

“De stad is waar we uitstappen
Het is je self care moment. 
Je hoort het gelach en de vrolijkheid.
Plek waar verhalen en geschiedenis
bij elkaar komen.”

Winnares en Jonge Stadsdichter Chelsy Valentina
Winnares en Jonge Stadsdichter Chelsy Valentina – Foto: Henriette Guest

Programmamaker en schrijver Splinter Chabot presenteerde de bijeenkomst en wethouder Cultuur Saskia Bruines, maakte de winnaar bekend. Zij benadrukte het belang van deze prijs: “Het mooie van dit initiatief is dat het jongeren stimuleert om na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen. En om de woorden te vinden om hun gevoelens en ideeën over te brengen. Maar ook om creatief met taal en presentatie aan de slag te gaan. De liefde voor lezen, schrijven en spreken openbaart zich overal. In literatuur en poëzie, in liedteksten maar ook op Instagram.”

Laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt

Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum willen met dit initiatief laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt. Het inspireert kinderen en jongeren meer bezig te zijn met taal. Het eerste optreden van de Jonge Stadsdichter vindt plaats tijdens de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen op zondag 12 februari.

De Jonge Stadsdichter zal zich de rest van het jaar vaker laten horen. Houd voor actuele gedichten en evenementen www.bibliotheekdenhaag.nl en www.huisvangedichten.nl in de gaten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio