17.4 C
De Bilt

Gemeente adviseert: let goed op bestemming bij aankoop grond

De gemeente Leidschendam-Voorburg adviseert kopers van grond om goed te letten op de bestemming van de grond. Dit naar aanleiding van de toenemende grondverkoop aan particulieren in het buitengebied door vastgoedbedrijven.

Gemeente Leidschendam-Voorburg

“In Leidschendam-voorburg komt grondspeculatie steeds vaker voor, vooral in het buitengebied rond Stompwijk”, aldus wethouder grondzaken Philip van Veller. “We adviseren dringend om een investering goed te overwegen. De huidige bestemming van de grond bepaalt wat je er op dit moment wel en niet mee mag. Bij twijfel kunnen mensen ook altijd de gemeente benaderen”. Onlangs kwam de speculatie weer uitgebreid in het nieuws. Naar aanleiding daarvan liet de wethouder de betrokkenheid en juridische mogelijkheden van de gemeente nagaan. “Die mogelijkheden zijn op zich niet zo heel groot”, aldus Van Veller. “Een stuk grond aan- of verkopen is niet verboden. Informatie geven als Leidschendam-Voorburg mag wel en dat doen we dan ook graag”.

Verkeerde verwachtingen

Bij de speculatie worden grote percelen voornamelijk agrarische grond eerst door de, meestal lokale, eigenaar verkocht aan vastgoedbedrijven. Vervolgens worden deze percelen door de vastgoedbedrijven opgeknipt in kleine stukjes en daarna doorverkocht aan particulieren uit het hele land. Deze verkeren regelmatig in de verwachting dat er een huis of iets dergelijks gebouwd mag worden, terwijl het actuele bestemmingsplan dat verbiedt.

De gemeente adviseert mensen, die grond willen kopen als investering of voor de bouw van woningen voor eigen gebruik, altijd eerst bij de gemeente informatie in te winnen over de bestemming van de grond en of er binnen Leidschendam-Voorburg toekomstige woningbouwplannen voor de aangeboden stukje grond bestaan. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met 14 070.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio