14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Gemeente vraagt inwoners mee te denken
over ontwikkeling Van Aalstlaan

De gemeente Zoetermeer wil de locatie aan de Van Aalstlaan 24 in de wijk Palenstein ontwikkelen en vraagt haar inwoners mee te denken over de invulling van deze locatie. De gemeente wil er woningen bouwen met een woonzorgfunctie. In het gebied staat ook het voormalig Monuta-gebouw. Het is de bedoeling dat dit gebouw blijft bestaan en onderdeel gaat uitmaken van de woonzorgvoorzieningen. Graag nodigt de gemeente geïnteresseerden uit voor een bewonersavond op donderdag 15 september om 19.00 uur in het CKC aan de Leidsewallen 80.

Inwoners kunnen meedenken over ontwikkeling locatie

Inwoners kunnen meedenken over de ontwikkeling van deze locatie, de woonzorgwoningen en de invulling van het voormalig Monuta-gebouw. Ze kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar palenstein@zoetermeer.nl met als onderwerp ‘Van Aalstlaan 24’. De gemeente neemt de reacties van de inwoners daar waar mogelijk mee bij het vaststellen van de uitgangspunten, waaraan het woningbouwplan moet voldoen. Aan de hand van deze uitgangspunten zoekt de gemeente naar een projectontwikkelaar om tot een woningbouwplan te komen.

Gewenste ontwikkeling

Voor deze plek heeft de gemeenteraad in 2018 een kavelpaspoort vastgesteld. Het kavelpaspoort geeft richting aan de toekomstige invulling. Het beoogde aantal nieuwe woningen voor deze locatie is 100 tot 150 met een maximale hoogte van 50 meter. De woningen zullen bestaan uit koop- en huurwoningen met een woonzorgprogramma. Het gaat om woningen waar mensen, die zorg nodig hebben, zelfstandig kunnen wonen. Het is de bedoeling dat het voormalig Monuta-gebouw blijft bestaan en onderdeel gaat uitmaken van de woonzorg voorzieningen.

Doemee.zoetermeer.nl

Inwoners kunnen ook online reageren. Op vrijdag 16 september staan de gewenste ontwikkeling en uitgangspunten op doemee.zoetermeer.nl. Reageren kan dan tot en met donderdag 29 september. Op www.zoetermeer.nl/vanaalstlaan24 staat het programma van de bewonersavond en alle beschikbare informatie over het te ontwikkelen gebied aan de Van Aalstlaan 24.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio