8.8 C
De Bilt

Gemeente Westland ontvangt Groene Strand Wimpel voor de Zandmotor

Westland – Maandag 25 september ontving wethouder Ferweda van de gemeente Westland de Groene Wimpel op het strand van de Zandmotor. De wimpel, uitgereikt door Het Groene Strand, is hét keurmerk voor natuurlijke stranden. Het is de erkenning voor het werk van gemeente Westland en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap voor natuurbeheer op dit unieke stuk kust.

Het Zuid-Hollands Landschap voert het natuurbeheer op de Zandmotor en is bijzonder trots op de toekenning van de Groene Strand Wimpel. De erkenning bevestigt het succes van de vruchtbare samenwerking tussen diverse groepen strandvrijwilligers, KNNV Natuurlijk Delfland, gemeente Westland en Het Zuid-Hollands Landschap. Samen werken zij aan het vergroten van de ruimte voor de natuur op de Zandmotor.

Belangrijke stap gemeente Westland

De gemeente Westland ontvangt de Groene Strand Wimpel voor de eerste keer. Wethouder Michiel Ferweda, nam de Groene Strand Wimpel samen met de strandvrijwilligers en medewerkers van Het Zuid-Hollands Landschap in ontvangst. Wethouder Michiel Ferweda benadrukt het belang van duurzaamheid en natuurbehoud in het Westland: “De Zandmotor is een waardevol gebied voor de gemeente Westland en de hele regio. Samen met de vrijwilligers geven we de natuur meer ruimte en zorgen we dat de natuur beter zichtbaar is.”

Natuur op het strand

Stranden zijn belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland. Dieren vinden voedsel langs de vloedlijn waar wieren aanspoelen. Bijzondere planten houden het zand vast met hun wortels en bladeren. Zo kunnen nieuwe duinen ontstaan. Sommige vogels broeden op het strand of tussen de jonge duintjes.

Beschermen en beleven

Het Groene Strand wil de natuur en natuurbeleving op stranden herstellen en versterken. Hiervoor organiseren de vrijwilligers rondleidingen. Op drukke stranddagen geven ze recreanten uitleg over de bijzondere natuur van het strand. Ook organiseren de vrijwilligers schoonmaakacties om zwerfafval op te ruimen van het strand. Samen met vrijwilligers van de vogelwerkgroep beschermen zij vogels die op de zandmotor willen broeden zoals de bontbekplevier.

De Groene Wimpel is een initiatief van Het Groene Strand en wordt uitgereikt aan kustgemeenten en natuurbeheerorganisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling en instandhouding van natuurwaarden langs de Nederlandse kust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio