13.8 C
De Bilt
vrijdag, 22 september 2023

Gemeenten Haaglanden zetten zich in voor sport en bewegen met een beperking

Alle wethouders Sport uit de regio Haaglanden hebben de overeenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” ondertekend. Na twee jaar samenwerking op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking gaan de gemeenten hier graag mee door om het verschil te maken voor inwoners zoals Angelo.

Angelo uit Leidschendam

Angelo heeft licht verstandelijke beperking en woont in Leidschendam. Zijn grootste wens: keeper bij een voetbalteam worden. Via het programma Inclusief Sport en Bewegen is hij onlangs bij een beweegcoach terechtgekomen die ervoor gezorgd heeft dat Angelo kon meetrainen met het G-team bij de plaatselijke voetbalvereniging SEV. Angelo heeft in 2021 de Vlietaward voor onbeperkte topper ontvangen. Angelo: “Ik ben heel trots dat ik deze aanmoedigingsprijs heb gewonnen, ik voel me echt vereerd! Het stimuleert mij om door te gaan met sporten.”

Meer kennis rondom sporten met een beperking

Wethouder Astrid van Eekelen ondertekende de overeenkomst namens de gemeente Leidschendam-Voorburg: “Het is goed en erg belangrijk dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Zeker in deze tijden van de pandemie, maar ook in de toekomst. Door de samenwerking met omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen op het gebied van sporten en bewegen voor jongens zoals Angelo en de andere inwoners van Leidschendam-Voorburg met een beperking. Zo kunnen zij meedoen aan regionale sportdagen en is er meer kennis- en kunde om ze te ondersteunen met materiaal en begeleiding.”

Deelnemende gemeenten Haaglanden

De intentieovereenkomst werd getekend door de wethouders van de gemeenten in Haaglanden: Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoetermeer, Delfland, Wassenaar en Westland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio