9.9 C
De Bilt

Gemeentepolis: Goed verzekerd met een lager inkomen in Leidschendam-Voorburg

Met de Gemeentepolis kunnen inwoners die minder geld te besteden hebben zich verzekeren tegen hoge zorgkosten. De collectieve zorgverzekering van Menzis biedt uitgebreide vergoedingen. De gemeente Leidschendam-Voorburg betaalt mee aan de premie. Overstappen kan tot 31 december 2022 via de website gezondverzekerd.nl.

Wethouder Philip van Veller: “Met de Gemeentepolis zijn onze inwoners met een lager inkomen verzekerd van uitgebreide zorg. Doordat de gemeente meebetaalt, krijgen deelnemers korting op de premie. Op gezondverzekerd.nl kunnen inwoners zelf kijken of de Gemeentepolis past bij hun situatie.”

Voor wie is de Gemeentepolis?

Inwoners met een netto gezinsinkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de Gemeentepolis afsluiten. De verzekering vergoedt veel behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen. Deelnemers krijgen korting, omdat de gemeente meebetaalt aan de premie. Bij veel zorgkosten zijn verzekerden daarom vaak goedkoper uit. Daarnaast kunnen deelnemers ervoor kiezen om het eigen risico gespreid vooruit te betalen.

Aanvullende pakketten

De Gemeentepolis is een zorgverzekering van zorgverzekeraar Menzis. Het is altijd een basisverzekering met een aanvullend pakket. Er zijn twee pakketten met uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen en lenzen en de eigen bijdrage voor de Wmo. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Overstappen

Overstappen kan tot 31 december 2022 via de website www.gezondverzekerd.nl/leidschendam-voorburg. Op de site staat ook meer informatie over de verschillende verzekeringspakketten. Inwoners die hulp nodig hebben bij het overstappen of vragen hebben over vergoedingen kunnen bellen met Menzis via telefoonnummer: 088 222 4080. Of een afspraak maken voor het spreekuur. Meer informatie over het spreekuur staat op www.lv.nl/gemeentepolis.

Komen inwoners er zelf of met hulp van hun omgeving niet uit met de aanvraag? Dan kunnen zij contact opnemen met het Sociaal Servicepunt via telefoonnummer (070) 205 7000 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio