15.1 C
De Bilt

Basisschool Gevers Deynoot: Leerlingen openen voetgangersoversteek

Kinderen van de leerlingenraad van basisschool Gevers Deynoot in Voorschoten openden vandaag een nieuwe voetgangersoversteek. Die is aangelegd bij het parkeerterrein op het Burgemeester van der Haarplein. Wethouder Hubert Schokker en schooldirecteur Arnaud Ouwehand hielpen bij het onthullen van de verkeersborden.

Gevers Deynoot

De leerlingen van basisschool Gevers Deynoot hebben zich actief ingezet voor een veilige oversteek in de buurt van hun school. Afgelopen jaar schreven zij een brief aan de wethouder. Daarin vroegen ze om meer verkeersmaatregelen. Na een uitgebreid gezamenlijk onderzoek van de gemeente en de leerlingenraad, is hun verzoek nu met succes gerealiseerd.

thumbnail?sz=w1920&id=1qXE0Z8BXvi7NlCGeYhs0hlnfwRBoIuy5
voetgangersoversteek. Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Naast het onthullen van nieuwe verkeersborden, plaatste de gemeente markeringen op de weg. Ook zijn er tegels gelegd met een leerzaam gedichtje van de beroemde auteur Dick Bruna. Die helpen de kinderen om veilig over te steken.

thumbnail?sz=w1920&id=1Ob0qd3sOZ4u3G0bIFilNLOIIShuWQWRu
voetgangersoversteek. Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Wethouder Hubert Schokker: “Het is fantastisch om te zien hoe jonge kinderen zich actief inzetten voor de veiligheid in hun omgeving. De gemeente is blij om dit initiatief te ondersteunen. Wij werken graag met scholen samen om onze straten veiliger te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio