Geweldsincident in Coffeshop Delft

De politie kreeg vanmorgen om 5 uur een melding dat wederom iemand met een wapen voor coffeeshop The Game op de Breestraat stond. De politie betrapte deze persoon op heterdaad. Toen hij vluchtte heeft de politie schoten gelost op de persoon, die wist te ontkomen.

 

De burgemeester heeft overleg gehad met de politie en het OM. De Rijksrecherche onderzoekt het schieten door de politie, de recherche van Delft het incident. Het onderzoek is nog in volle gang. Het OM hoopt morgen meer duidelijkheid te kunnen geven. Aanvullend op de reeds genomen maatregelen heeft de burgemeester in overleg met de hoofdofficier van Justitie en de korpsleiding van de politie-eenheid Den Haag een extra pakket van zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen op het gebied van bewaken en beveiligen. De maatregelen blijven zolang als nodig van kracht.

De ondernemer van de coffeeshop heeft in goed overleg met de burgemeester besloten om zijn zaak in de Breestraat een aantal dagen te sluiten.

 

Vanochtend vroeg is de burgemeester reeds ter plaatse geweest in de Breestraat. “Ik kan me de grote zorg van de bewoners van de Breestraat goed voorstellen. Ze zijn, net als ik, opnieuw geschrokken. Deze incidenten horen niet bij Delft. We stellern met politie en OM alles in het werk om de daders op te sporen en dit geweld een halt toe te roepen.”, aldus Marja van Bijsterveldt. In de loop van de week organiseert de gemeente een besloten bijeenkomst voor de buurtbewoners, waar zij hun verhaal kwijt kunnen en vragen kunnen stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio