20.8 C
De Bilt

Gratis energiebespaarbox in juni thuisbezorgd in aantal wijken Wassenaar

De gemeente Wassenaar is in november vorig jaar met een actie gestart met een energiebespaarbox, waardoor Wassenaarders voor 70 euro aan energiebesparende producten konden kopen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 huishoudens dat gedaan. Eerst konden alleen huurders gebruik van de waardebon maken, later ook woningeigenaren. Dat kan zolang het budget niet op is. De bewoners hebben daarover brieven gekregen. Ook heeft de gemeente sociale media en persberichten ingezet om zoveel mogelijk mensen te herinneren aan deze actie.

Extra actie

Gekozen is om in een aantal wijken een extra actie te houden. In wijken waar in verhouding veel mensen wonen die nog geen gebruik hebben gemaakt van de waardebon, bieden medewerkers van de Groene Box een energiebox aan. Zij bellen aan bij de mensen die de bon nog niet hebben ingewisseld. Dat is in de wijken: Zijlwatering/Haven, Groot Deijleroord en Ter Weer, Dorp Wassenaar/Oostdorp. Deze bewoners hebben daar een brief over gehad. Als bewoners de waardebon niet meer hebben, is dat geen probleem.

Groene Box gemist?

Niet thuis of komt de Groene Box niet langs? Geen nood. De bon kan nog steeds op de gewone manier worden ingewisseld via https://winstuitjewoning.nl/wassenaar/. Let op: de actie loopt tot en met 31 juli 2022 of zolang het budget niet op is. Het advies van de gemeente is om niet te wachten tot het laatste moment, want dan kan het geld op zijn.

Deze actie wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Wassenaar door Winst uit je woning in samenwerking met De Groene Box. Vragen? Stuur een e-mail naar waardebon@winstuitjewoning.nl. Bellen kan ook met de Servicedesk van Winst uit je woning via 023 583 69 36. De medewerkers zijn bereikbaar tijdens kantooruren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio