8.5 C
De Bilt

Gratis energiescans voor bedrijfs- en kantoorpanden

Eigenaren van bedrijfs- en kantoorpanden in Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf 1 november een gratis energiescan aanvragen. De gemeente stimuleert hiermee vastgoedeigenaren om hun vastgoed te verduurzamen. Vanaf 1 januari 2023 moeten alle zelfstandige kantoorpanden van minimaal 100m2 in Nederland een energielabel C of beter hebben om als kantoor verhuurd dan wel gebruikt te mogen worden.

Wethouder duurzaamheid Marcel Belt: “Voor het klimaat is het van belang dat iedereen in de gemeente aan de slag gaat met verduurzaming. Door deze energiescans stimuleren we vastgoedeigenaren om de wettelijke verplichtingen op energiebesparing te halen.”

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Samen met MKB Leidschendam-Voorburg en de Rabobank helpen we ondernemers hiermee verder op weg met verduurzamen. Het helpt om energiekosten te beperken en bedrijven vitaal te houden.”

Energiescans

Bedrijfs- en kantoorpanden in Leidschendam-Voorburg van minimaal 100m2 komen in aanmerking voor een gratis energiescan. Er zijn in totaal 20 scans beschikbaar. Het aanmelden hiervoor verloopt online via de website van Energieke Regio en kan vanaf 1 november. Na het indienen van de aanvraag wordt er contact opgenomen om de scan in te plannen. Vastgoedeigenaren krijgen na een energiescan concrete adviezen en tips over welke energiebesparende maatregelen men kan uitvoeren in het eigen bedrijfs- of kantoorpand om minimaal label C of hoger te kunnen krijgen. Het voordeel voor de vastgoedeigenaar is dat zijn pand hierdoor duurzamer en energiezuiniger wordt. En dit zorgt er in de toekomst voor dat zijn pand waardevaster en aanzienlijk beter te verhuren en te financieren is.

Samenwerking

De gemeente stelt in samenwerking met de Rabobank, Energieke Regio en MKB Leidschendam-Voorburg 20 scans kosteloos beschikbaar voor de eerste 20 gegadigden die een aanvraag indienen. De kosten van de scans worden voor de helft betaald door gemeente Leidschendam-Voorburg en voor de andere helft door het coöperatief dividend van de ledenraad van Rabobank. Hiermee wordt samengewerkt aan een toekomstbestendige gemeente die groen en duurzaam is en in 2050 CO2 neutraal.

Meer informatie over het aanvragen van een energiescan: energiekeregio.nl/leidschendam-voorburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio