14.8 C
De Bilt

Laat gratis je fiets controleren

Voorschoten De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie op zaterdag 6 november.

Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Inwoners van Voorschoten kunnen die dag terecht bij rijwielspecialist G.Besuyen (Voorstraat 13).

Speciale promotieteams

Fietsers die op 6 november geen tijd hebben om naar een van de locaties in de regio of in Voorschoten te komen, kunnen in de week van 8 tot en met 13 november nog bij dezelfde rijwielhandelaren terecht. Die geven dan 10% korting op de reparatie van fietsverlichting. Ook worden dit jaar in de loop van de maand november speciale promotieteams ingezet om passanten te attenderen op het belang van de fietsverlichting. De verlichtingsactie in de regio sluit aan bij de landelijke campagne onder het motto ‘AAN in het donker’.

Gerichte controle na gratis controleren

De politie gaat na de actie gericht controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt EUR 55,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio