6.9 C
De Bilt

Gratis muziekfestival PrinsjesNach heeft volledige line-up eerste editie bekendgemaakt

Den Haag – Dit jaar eert Den Haag haar status als koninklijke stad met PrinsjesNach, een nieuw muziekfestival op de vooravond van Prinsjesdag. Op 18 september, de derde maandag in september, zullen er op tal van locaties in het centrum van Den Haag gratis intieme concerten plaatsvinden met een kleurrijk scala aan Haagse muzikanten.

Voor bezoekers die Prinsjesdag bijwonen is dit een unieke kans om een dag voor de pracht en praal van de koninklijke rijtoer de levendige muziekcultuur van de hofstad te ervaren. De concerten zullen plaatsvinden bij vijftien verschillende kroegen, restaurants en buitenlocaties in het Hofkwartier, het Noordeinde en op de Grote Markt. PrinsjesNach verbindt zo het levendige muzikale erfgoed van Den Haag met haar vorstelijke allure.

Feestelijke opening

Dit weekend is de volledige line-up van de eerste editie van PrinsjesNach bekendgemaakt. Een twintigtal bands zal een bruisende mix van muziekstijlen bieden, waaronder Americana, indiepop, jazz en wereldmuziek. De avond wordt feestelijk geopend met een optreden van Haagse jazztrompettist Michael Varekamp voor de gevel van restaurant Palmette op de Plaats. Varekamp, die over de hele wereld speelt, verzorgt speciaal voor de gelegenheid in thuisstad Den Haag een enerverend optreden samen met zijn ‘PrinsjesNach Orchestra’.

Hoogtepunten PrinsjesNach

Verder zal singer-songwriter TOINE, finalist van de Grote Prijs van Nederland, twee keer een intieme set spelen in Ierse pub O’Casey’s op het Noordeinde. Haagse Nachtburgemeester Pat Smith, die al flink aan de weg timmert als frontman van Splendid, zal een solo-show geven voor de Waalse Kerk. Hier zal ook de meeslepende muziek van chansonnière Tess Merlot te horen zijn, die eerder op de avond een binnenoptreden geeft in café ‘t Hoekpandje in de Oude Molstraat. Daarnaast kun je ook nieuw talent ontdekken, zoals band The Mocks, die optreedt in de Hoppzak in de Papestraat.

“Op geen enkele avond in Den Haag spelen er zoveel Haagse muzikanten tegelijk”, zegt Sarah de Bruijn van Marketing Haagse Binnenstad, die samen met Michael Varekamp en Lucy Zuiderwijk initiatiefnemer is van het festival. “PrinsjesNach wordt een muzikale kroegentocht die plaatsvindt in de meest originele en intieme horecagelegenheden in de authentieke straten van de Haagse binnenstad waar het koninklijk karakter van Den Haag goed voelbaar is.”

De volledige line-up en het blokkenschema van PrinsjesNach is te vinden op prinsjesnach.com.

Koninklijke stad

Ga naar denhaag.com/koninklijk voor alle andere koninklijke activiteiten die van 9 tot 19 september in Den Haag plaatsvinden, waaronder rondvaarten op de Hofvijver, ritjes per paardenkoets, een buitenbioscoop, het Prinsjesfestival en hier kun je ook tickets boeken voor de tribuneplaatsen op Prinsjesdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio