14.5 C
De Bilt
woensdag, 29 mei 2024

Gratis OV voor Haagse Kinderen tot en met 11 jaar

De gemeente Den Haag start dit jaar met de pilot ‘Gratis OV voor Kinderen’. Een mooi initiatief dat gratis openbaar vervoer biedt aan alle Haagse kinderen van 4 tot en met 11 jaar binnen het vervoersgebied van de HTM. Deze samenwerking tussen de gemeente en de HTM heeft als doel de mobiliteit van kinderen te vergroten.

Door kinderen gratis te laten meereizen, maken we het ov aantrekkelijker voor gezinnen. En als kinderen op jonge leeftijd al leren het ov te gebruiken, kiezen zij later ook vaker voor het openbaar vervoer. Een mooi bijeffect is dat mensen ook minder vaak de auto pakken.

Wethouder Arjen Kapteijns (Mobiliteit): “Het is belangrijk dat kinderen kunnen reizen naar bijvoorbeeld school of sport- en spelactiviteiten die wat verder uit de buurt liggen. Door gratis openbaar vervoer aan te bieden, geven we kinderen de kans om zelfstandig te reizen en nieuwe ervaringen op te doen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de reiskosten. Daarnaast vergroten wij hiermee de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor alle Haagse kinderen, hun ouders of begeleider“.

Gratis OV en persoonlijke OV-chipkaart vergoed

De pilot start in het derde kwartaal van 2024 en loopt tot 31 december 2025. “Om het gebruik van het openbaar vervoer zo toegankelijk mogelijk te maken, zal de gemeente niet alleen het gratis reizen met het openbaar vervoer vergoeden, maar ook de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart voor de kinderen subsidiëren“, zegt wethouder Kapteijns.

De eerste resultaten van de pilot worden verwacht in juni 2025, waarna een besluit zal worden genomen over de eventuele omzetting van de pilot in een structureel project vanaf 1 januari 2026.

1 REACTIE

  1. Handig om kinderen meer zelfstandigheid te geven. De tijden zijn veranderd.
    Ook een eigen OV kaart om in te stappen maar ook uitstappen zodat een kind te volgen is. Het zijn bij de handjes tegenwoordig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio