12.3 C
De Bilt

Groot onderhoud natuurtuin Wilhelminapark

Rijswijk – Deze week is het groot onderhoud van de natuurtuin in het Wilhelminapark gestart. Wethouder Duurzaamheid Marloes Borsboom was maandag aanwezig bij de werkzaamheden. Veel mensen hebben zich aangemeld om mee te werken. Zij helpen mee met het opruimen van groenresten, bijwerken van achterstallig onderhoud aan het groen en schoonmaken van watergangen.

Vrijwilligers ook betrokken bij inrichting

De vrijwilligers zijn ook betrokken bij de nieuwe inrichting en het beheer van de tuin. Samen met de gemeente onderzoeken ze of er een stichting kan komen die het beheer van de gemeente kan overnemen.

Educatieve functie

De natuurtuin is een van de eerste plekken in het Wilhelminapark waar de natuurwaarden worden verbeterd. Dit zal in het hele park verder vorm krijgen. De natuurtuin krijgt vooral een belangrijke educatieve functie. In de tuin komt een rijke verzameling van inheemse plantsoorten die kenmerkend zijn voor Rijswijk en de wijde omgeving. Ook wordt de bijenstal vernieuwd en er komt een paddenpoel. Leuk voor kinderen om kikkers en padden van nabij te zien. Een ander plan is om de tuin geschikt te maken voor rolstoelgebruikers.

Landschapsplan

De herinrichting van de natuurtuin maakt deel uit van het landschapsplan voor het Wilhelminapark. Het park wordt de komende periode gerenoveerd met verbeterd groen, meer ruimte om te sporten en spelen en goede verbindingen met de wijken eromheen. Dit is inmiddels vol op stoom gekomen. De zwemplas ligt er al glimmend bij met kristalhelder water. De aanvraag voor de bouw van een horecavestiging bij de recreatieplas is bijna afgerond, de overlast van ganzen gaat structureel worden aangepakt en nu volgt de natuurtuin.

Stadspark

Wethouder Duurzaamheid Marloes Borsboom is trots op de vorderingen in het Wilhelminapark. ”We hebben ambitieuze plannen voor het Wilhelminapark en die zijn nu in volle gang. Heel trots ben ik ook op de grote betrokkenheid van Rijswijkse inwoners, bedrijven en organisaties. Zij zijn van begin tot eind betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden in het park. Zo hebben we straks een echt stadspark waar iedereen trots op is.”

Groen en veelzijdig

De herinrichting van het Wilhelminapark sluit aan bij de Rijswijkse groenambities. Samen met de stad investeert de gemeente de komende jaren in een groen en veelzijdig Rijswijk.
De herinrichting onderstreept het imago van Rijswijk als groene en veelzijdige buitenplaats waar het goed stedelijk wonen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio