7.7 C
De Bilt

GS akkoord met terugbrengen voormalige grens Den Haag – Rijswijk

Rijswijk – Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft de grensbeschrijving voor het terugbrengen van de voormalige grens Den Haag – Rijswijk vastgesteld. Dit betekent dat op 1 januari 2023 de stoepen, straten en de groenvoorzieningen langs de Cromvlietkade, Geestbrugkade en een gedeelte van de Nassaukade weer binnen de gemeente Rijswijk komen te liggen. De gemeenteraden van Rijswijk en Den Haag hadden zich hier eerder al op 20 oktober jl. positief over uitgesproken.

Grens terugbrengen

De woningen aan de Cromvlietkade, Geestbrugkade en een gedeelte van de Nassaukade staan in de gemeente Rijswijk. De stoepen, straten en de groenvoorzieningen liggen op dit moment nog binnen de gemeente Den Haag. In 2001 is deze situatie ontstaan als gevolg van een gemeentelijke herindeling waarbij er voor Den Haag een ‘corridor’ werd ingesteld naar de Vlietzone.

Met de komst van de Rotterdamsebaan is de noodzaak van de corridor verdwenen. Burgemeester en wethouders van Rijswijk hebben daarom gevraagd de oude situatie terug te brengen waarbij de strook Haagse grond weer Rijswijks grondgebied wordt. Dit zorgt voor eenduidigheid en helderheid voor de bewoners op het gebied van beheer, onderhoud en handhaving.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio